Головна » 2016 » Серпень » 26 » Мотоблоки в Україні: призначення, різновиди та функції

Мотоблоки в Україні: призначення, різновиди та функції

Мотоблоки в Україні: призначення, різновиди та функції

Наша країна багата на плодовиті ґрунти, і тому великий прибуток в економіку держави приносить саме аграрний сектор. І якщо на підприємствах давно використовується спеціальна техніка, то селяни лише починають відходити від ручної праці. Один з універсальних агрегатів для обробки ділянок – це мотоблок, в Україні такий вид сільгосптехніки набирає все більшої популярності.

Призначення мотоблоків

Основна мета мотоблоків – звести до мінімуму ручну працю людини. Вони допомагають зберегти здоров’я, зекономити час, що витрачається на обробку сільськогосподарських ділянок, та взагалі полегшують життя аграріїв. До того ж ціни на мотоблоки досить невеликі.

Популярні агрегати в Україні, їх різновиди

Найбільший попит мають агрегати фірм Кентавр, Зубр, Zirka та ін. Вони відрізняються найбільш оптимальним співвідношенням вартості своєї продукції та її якості. Як люди кажуть, зроблено на совість. Торгові марки випускаються дизельні та бензинові мотоблоки з повітряним або водяним охолодженням. В чому різниця:

  • Дизельні машини мають двигун, що працює на дизельному паливі; зазвичай вони більш потужні, масивні та здатні обробляти ділянки площею до 4 Га  з більш твердою землею;
  • Бензинові ж, відповідно, мають двигун, паливом для якого слугує бензин; на відміну від дизельних більш легкі та повороткі, краще підходять для м’якішого ґрунту на ділянках до 1 Га;
  • Повітряне охолодження характеризується як примусове, з ним важче контролювати температуру двигуна та потрібно періодично вичищати фільтр, але мотоблоки з повітряним охолодженням мають привабливішу ціну;
  • Водяне охолодження дозволяє краще контролювати температуру двигуна, є більш надіним і вищим за класом, аніж повітряне, та за кращу якість треба і більше платити, тому агрегати з водяним охолодженням дорожчі за повітряне.

Функції мотоблоків та додаткові інструменти

Мотоблоки виконують велику кількість корисних функцій на сільськогосподарських ділянках: зорюють, культивують, засіюють культурами та допомагають збирати врожай, подрібнюють гілки та багато іншого. Для цього застосовується додаткове обладнання: ґрунтофрези, граблі, борони, сіялки, обприскувачі тощо. В залежності від моделі мотоблоку деякі інструменти надаються у комплекті, інші ж треба купувати окремо. Вид мотоблоку та обладнання до нього необхідно обирати, враховуючи площу ділянки, особливості ґрунту та види робіт, що будуть вами виконуватися.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-08-2016
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11345

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]