Головна » 2013 » Квітень » 25 » Мукачівські чиновники порушили природоохоронне законодавство на 50 тисяч гривень

Мукачівські чиновники порушили природоохоронне законодавство на 50 тисяч гривень

Посадовці Мукачівської РДА незаконно розпоряджалися землею лісгоспу. Державі завдано збитків на суму 50 тисяч гривень. Прокуратура відкрила кримінальне провадження .

24 квітня Закарпатською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері до ЄРДР (Єдиного реєстру досудових розслідувань) внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) щодо посадовців Мукачівської РДА .

Матеріали кримінального провадження цього ж дня направлено за підслідністю до Мукачівського МВ УМВС України в області.

За інформацією Закарпатського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Михайла Гангура, - проведено перевірки щодо законності вилучення земель лісогосподарського призначення у ДП «Мукачівське ЛГ». Встановлено, що протягом 2007-2010 років службові особи Мукачівської РДА, управління Держкомзему в м.Мукачево та Мукачівському районі, перевищуючи свої службові повноваження, діючи в порушення вимог Земельного Кодексу України та Лісового Кодексу України, підготували та прийняли незаконні розпорядження про вилучення та припинення права користування Державним підприємством «Мукачівське ЛГ» лісогосподарськими землями загальною площею понад 8 га. В подальшому ці земельні ділянки передано у приватну власність громадянам.

Проте, у відповідності до вказаних вище вимог закону, вилучення зазначеної категорії земель належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України та обласних державних адміністрацій. Нормативно-грошова оцінка незаконно вилучених земельних ділянок становить понад 50 тис. грн. Відповідно, на цю суму незаконними діями посадовців і завдано шкоду державі, – повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області. 

За матеріалами: Новини сьогодні
25-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11489

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]