Головна » 2017 » Жовтень » 4 » Музей Закарпатської Гуцульщини відкриють на Закарпатті

Музей Закарпатської Гуцульщини відкриють на Закарпатті

  Ясіня, велике селище у самому серці Гуцульщини. Звідси видно найбільші хребти Українських Карпат: і Горгани, і Свидовець, і саму Чорногору.

Селище славиться не тільки гарними краєвидами, а ще й архітектурою. Тут і Вознесенська (Струківська) церква побудована ще у 16 ст. – у червні 2013 року увійшла до числа українських дерев'яних церков, включених до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, єврейське кладовище (19 ст.), церква Різдва Богородиці (поч. 20 ст.), костьол Петра і Павла (1814 р.), Покровська церква (1903 р.).

Для того, щоб Ясіня стало ще привабливішим для туриста, у 2016 році на території селища розпочали реалізовувати ще один проект - ,,Музей Закарпатьскої Гуцульщини”.

Вчора, 03 жовтня, під час свого візиту, очільники району Павло Басараба і Василь Дан зустрілися із селищним головою Едуардом Зелінським для того, щоб оглянути на якому етапі знаходиться реконструкція будівлі, в якій згідно задуму, будуть розміщуватися гуцульські експозиції кожного населеного пункту Рахівського району.

Раніше приміщення використовувалося як клубний заклад присілку Свидовець. Реконструкцію будівлі розпочали ще у 2010 році, тоді замінили крівлю та відновили пошкоджені стіни. Минулого року замінили вікна, двері та провели внутрішні оздоблювальні роботи. Реалізація даного проекту стала можлива за підтримки районного керівництва. Так, у 2017 році з районного бюджету виділено 200 тис. грн., таку ж суму надано із місцевого бюджету.

Наступний етап – облаштування входу у музей. Для цього залучатимуть майстрів різьби по дереву.

Реалізація даного проекту покликана зберегти цінні та рідкісні твори народного мистецтва та продемонструвати культуру і побут гуцулів Рахівщини.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1868

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]