Головна » 2016 » Листопад » 16 » На честь Угорської революції 1956 року у Берегові відкриють пам’ятник

На честь Угорської революції 1956 року у Берегові відкриють пам’ятник

У Берегові 17 листопада 2016 року о 12.00 годині міська рада й угорське консульство відкриють новий пам’ятник.

Берегівська міська рада ініціювала створення пам’ятного місця, встановлення пам’ятника на честь 60-ї річниці революції та визвольної боротьби 1956 року проти радянської диктатури в Угорщині.

Ця пропозиція була підтримана Міністерством закордонних справ та зовнішньої економіки Угорщини, і консульство у місті Берегово отримало можливість, щоб з джерел, наданих кабінетом урядової уповноваженої річниці 1956 року, пані д-р Марії Шмідт, фінансово внести свій вклад до створення пам’ятника.

Місцем для пам’ятника була визначена площа перед залізничним вокзалом. Вибрали його саме тому, що у 1956 році частину радянських танків із Закарпаття до Угорщини перевозили через берегівську залізницю, а також прямували танки до кордону і по прилеглій головній дорозі.

На відкритті пам’ятника виступатимуть депутат Європейського Парламенту Андреа Бочкор і директор Інституту дослідження комунізму м. Будапешт д-р Дьордь Марко.

Короткий опис творіння ужгородського скульптора Михайла Колодко: два металеві могильні стовпи пам’ятника: іржавий, поламаний навпіл символізує жорстке пригнічення революції 1956 року, а той, що поруч з ним, виростаючий з його основи із нержавіючої сталі – відображає зміну режиму 1989-1990 рр., здійснення вимог 60-річної давнини, новий демократичний світ, і відданість традиціям.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11012

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]