Головна » 2023 » Квітень » 8 » На коронацію Чарльза III та королеви-консорт Букінгемський палац опублікував офіційне запрошення

На коронацію Чарльза III та королеви-консорт Букінгемський палац опублікував офіційне запрошення

Цього тижня Букінгемський палац опублікував запрошення на коронацію Чарльза III та королеви-консорт Камілли Паркер-Боулз, яке офіційно підтверджує, що захід відбудеться 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві.

Згідно з заявою представників палацу, помічниками короля було розіслано близько 2 000 запрошень. Над дизайном урочистої листівки працював художник-геральдик Ендрю Джеймсон, який надихався лицарськими мотивами легенди про короля Артура — показового персонажа британського фольклору.

Також палац опублікував новий портрет монарха та його дружини, а ключовим моментом стало те, що тепер титул Камілли Паркер-Боулз звучить як королева, без приставки консорт.

"У перші місяці правління Його Величності мало сенс називати Її Величність королевою-консорт, щоб відрізняти її від покійної королеви Єлизавети II", - пояснили експерти.

Не обійшлося і без коментарів, які стосуються принца Гаррі та Меган Маркл. Представники Букінгемського палацу заявили, що продовжують сподіватися, що герцоги Сассекські не проігнорують урочистостей та приїдуть на коронацію.

"У палаці дуже розраховують на Гаррі та Меган. Ніхто не знає чи прийняли вони запрошення чи ні, але варто зауважити, що пара не сказала "ні". Ми сподіваємося, що всі приватні питання вони вирішуватимуть іншим часом, а в день коронації Сасекські таки будуть поряд із родиною", — заявили представники Букінгемського палацу.

Щодо самого запрошеннями на коронацію публіка прийшла до єдиного знаменника — вони чекали набагато більшого від листівок на головну урочистість року, але врешті-решт отримали "безсмачний символізм і звернення до британського фольклору".

"Мені здається, воно відповідає рівню розпродажу. Вибачте, але дизайн запрошення абсолютно безсмачний, можна було вигадати щось краще", — обурювалися користувачі в соціальних мережах.

Шанувальники жартома називали запрошення листівкою з карткової фабрики.

"Це схоже на шаблон, який ви знайдете безкоштовно в Інтернеті. Чому це схоже на одну з тих грамот за найкращого учня тижня з початкової школи", — написали невдоволені фанати у соціальних мережах.

Однак були і ті, кому сподобався дизайн, схвалений королем Чарльзом III, адже тепер дійсно стає помітно, що монархія уникає помпезності, віддаючи перевагу лаконічній класиці.

"Мені справді це подобається, і врешті-решт цей дизайн характеризує нашого короля, він про нього. Все це свідчить про його любов до природи. Запрошення виглядає яскраво і символічно, він характеризує нашого "зеленого" короля", - написали захоплені шанувальники британської корони.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1285

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]