Головна » 2013 » Червень » 25 » На ліквідацію небезпеки Солотвинського солерудника додатково виділено 7 млн ​​грн

На ліквідацію небезпеки Солотвинського солерудника додатково виділено 7 млн ​​грн

Кабінет міністрів України доручив Міністерству аграрної політики і продовольства додатково виділити 7 млн грн на фінансування програми «Ліквідація та екологічна реабілітація території впливу гірничих робіт держпідприємства» Солотвинський солерудник «Тячівського району Закарпатської області» за рахунок перерозподілу коштів інших статей витрат держбюджету, - пише Інтерфакс-Україна.

Відповідне розпорядження № 432-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених для Міністерства аграрної політики та продовольства на 2013 рік» від 19 червня опубліковано на сайті уряду.

Як повідомлялося, у смт. Солотвино через деформації земної поверхні відбуваються карстові провали, що створює загрозу для життя людей.

Кабмін на засіданні 4 березня 2013 прийняв рішення про закриття ДП "Солотвинський солерудник" для уникнення екологічної катастрофи.

Протягом 1998-2007 рр. експлуатація гірничих виробок на ДП «Солотвинський солерудник» здійснювалася в аварійному режимі, а з 2007 року видобувні роботи фактично зупинені. Різке збільшення притоку підземних вод та активний розвиток техногенного карсту призвели до суттєвого погіршення навколишнього середовища та порушення безпеки промислових і житлових об'єктів смт Солотвино.

На ліквідацію та екологічну реабілітацію території впливу гірничих робіт ДП «Солотвинський солерудник» протягом семи років передбачається виділити 339 млн грн. У держбюджеті 2013 року на фінансування цієї програми передбачено 17650000 грн.

ДП "Солотвинський солерудник" створено в 2006 році. Займається видобутком солі, оптовою торгівлею морепродуктами і діяльністю у сфері громадського харчування. Його дочірні підприємства - Асоціація підприємств "Верховина" (Хуст Закарпатської обл.), Асоціація підприємств і організацій соледобувної промисловості України «Укрсіль» (Київ).



За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11350

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]