Головна » 2016 » Травень » 19 » На перевалах Закарпаття Москаль створив дві спецзони митного контролю

На перевалах Закарпаття Москаль створив дві спецзони митного контролю

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив про створення зон тимчасового митного контролю на двох перевалах при в'їзді на Закарпаття для ефективнішої боротьби з контрабандою.

"Для більш ефективної боротьби з контрабандою підакцизних товарів (передусім цигарок) на Закарпатті вживають посилених заходів із контролю за вантажопотоками не лише безпосередньо на державному кордоні, а й при в'їзді в область із сусідніх регіонів", - повідомляється на офіційному сайті Москаля в четвер, 19 травня.

Як зазначається, голова Закарпатської ОДА провів спеціальну нараду з керівниками митниці, прикордонної служби, правоохоронних структур і голів райдержадміністрацій, на якому дав доручення створити на пропускних пунктах у селі Нижні Ворота у Воловецькому районі Закарпатської області та селі Лазещина в Рахівському районі Закарпатської області зони тимчасового митного контролю.

"Саме через ці два пункти в область заїжджає левова частка вантажів з інших українських регіонів, - зазначено в повідомленні. - Відтепер контролювати вантажопотік зможуть не лише поліцейські і податківці, а й прикордонники та митники, які ще на в'їзді в область мають право розпломбувати фури, обстежити товар і знову його опломбувати. Посилений контроль за вантажем на двох перевалах потрібен для того, щоб зменшити кількість сигарет, які завозяться до нас для подальшої контрабанди не через контрольно-пропускні пункти, а через "зелений" кордон, - зазначено в повідомленні.

Паралельно поліції надано доручення вжити додаткових заходів для недопущення в області нелегальних мігрантів і "гастролерів" серед кримінальних елементів.

"Ми змушені вводити режим посиленого контролю за вантажами на Закарпатті. Якщо не втримаємо ситуацію, тут з контрабандою сигарет почнеться те саме, що зараз твориться з бурштином на Рівненщині, Волині та Житомирщині. Однак всі наші заходи матимуть лише тимчасовий ефект без законодавчої підтримки Києва. Тому я ініціюю проведення виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Нещодавно Верховна Рада провалила законопроект про повернення кримінальної відповідальності за контрабанду тютюнових і алкогольних виробів, відправивши його на доопрацювання. Будемо на місці переконувати народних депутатів знову ставити на голосування і прийняти цей необхідний закон. Без законодавчої підтримки Києва про серйозну боротьбу з контрабандою не може бути й мови", – наголошує Москаль.

Раніше Москаль намагався піти у відставку через труднощі в боротьбі із "сигаретною мафією".


За матеріалами: Новини сьогодні
19-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1779

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]