Головна » 2015 » Червень » 14 » На престижну угорську нагороду претендує актор із Закарпаття

На престижну угорську нагороду претендує актор із Закарпаття

Цього року Угорський національний театр висунув кандидатуру Кріштана Аттіли на Нагороду Косаша Аттіли.

Актор із Закарпаття в останній частині голосування потрапив у трійку найуспішніших учасників. Його суперниками є такі не менш відомі митці, як Кішш Марі, член трупи Театру імені Вереша Шандора в Сомботгеї, та Мейсарош Тібор, актор Дебреценського національного театру імені Чоконаї.

Кріштан Аттіла до 2006-го року був членом Берегівського угорського національного театру імені Дюли Ійєша, потім перейшов до Дебреценського національного театру імені Чоконаї, а з 2013-го року став актором Угорського національного театру.

В останніх двох сезонах працював з грузинським Доіашвілі, з румунським Пуркарете, з російським Рижаковим, та з багатьма такими угорським режисерами, як Галамбош Питер, Кінчеш Елемир, Сабов K. Iштван, Віднянські Аттіла та Жотер Шандор.

Кріштана Аттілу на берегівській сцені ми могли бачити в таких п’єсах, як «Три сестри», «Декамерон», «Дороття», «Карньони» і «Тотик».

Нагороду імені Косаша Аттіли в 2008 р. отримав Сарваш Йожеф, в 2009 р. – Немеш Левенте, в 2010 р. – Матрої Ласло, в 2011 р.— Мучі Золтан, в 2012 р. – Баньої Келемен Барна, в 2013 р. Борович Томаш, а минулого року – Нодь Алфред. Голосувати за акторів можна ТУТ з 1 червня до 31 липня.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1981

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]