Головна » 2016 » Травень » 12 » На сміттєзвалищі поблизу Мукачева угорці готові налагодити виробництво біогазу

На сміттєзвалищі поблизу Мукачева угорці готові налагодити виробництво біогазу

Про такі плани представників угорської компанії з міста Мішкольц йшлося в ході зустрічі з керівництвом Мукачева.

Участь в заході взяли керівник компанії Ставрос Семарос, регіональний керівник угорського Національного торгового дому Габор Кінч, міський голова Мукачева Андрій Балога та його заступники Ростислав Федів та Едуард Барчій.

Представники угорської компанії пропонують налагодити на полігоні твердих побутових відходів – діючому та закритому виробництво енергії з біогазу. Установка проектною потужністю 300 кВт може виробляти екологічно чисту енергію з метану, який утворюється між пластами побутового сміття.

В товщу сміття вмонтують свердловини, які забиратимуть біогаз. Це метан із домішками, який виділяє органіка, що розкладається. В Угорщині на міських звалищах такі установки вже працюють не один рік. І за умови «зеленого» тарифу швидко стаються прибутковими. На полігоні можливо збудувати когенераційну станцію, яка вироблятиме електроенергію для мережі й теплову енергію.

Наразі фахівці проводять консультації щодо передпроектної підготовки. Також розглядається можливість залучення до проекту фінансових ресурсів єврофондів.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1879

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]