Головна » 2013 » Червень » 3 » На Закарпатті 15-річний хлопець врятував маленьке ведмежа

На Закарпатті 15-річний хлопець врятував маленьке ведмежа

Недавно у Реабілітаційному центрі бурих ведмедів, що в НПП «Синевир», поселився десятий і наймолодший мешканець – 4-місячний ведмедик Мишко. Його привезли із села Тарасівка Тячівського району, – повідомляє офіційний сайт НПП «Синевир».  

Маленького ведмедика, якого переслідувала зграя собак, врятував 15-річний  Руслан Герич зі своєю тіткою. Замотавши ведмежатко у куртку, він приніс його додому.

Побачивши сина із таким «другом», мати Руслана налякалася. «Я одразу ж подумала про ведмедицю, яка могла будь-якої миті прийти і рознести все кругом за своє маля, – розповідає Марія Герич. – Наказала сину, віднести його назад до лісу, та Мишко знову повернувся. Тоді ми зрозуміли, що із його мамою щось трапилося».

Відпустити у ліс маленького ведмедика означало приректи його на загибель, а тримати вдома – неможливо. Проте лісовий звір кілька днів прожив у кролячій клітці.

«Ми годували його молоком, давали меду та найбільше Мишко смакував «чупа-чупси», – розповідає рятівник ведмедика Руслан Герич. - Всі ми дуже полюбили тварину».

Та розуміючи, що так довго тримати ведмежа у неволі не можна, сім’я Геричів, із сумом попрощавшись з улюбленцем, віддали його у надійні руки працівників Реабілітаційного центру бурих ведмедів.

«Ми розмістили його в окремому вольєрі, бо він ще дуже маленький , у момент прибуття йому виповнилося лише 3,5 місяці, – розповідає ветеринарний лікар центру Михайло Маслей. – Вага ведмедика становила лише 3 кілограми 600 грам. Він перебуватиме в окремому вольєрі до року, поки набере відповідну вагу, щоб приєднатися до дорослих особин. Зараз Мишко добре себе почуває, має хороший апетит і швидко набирає вагу – за три тижні ведмедик поправився на сім кілограмів».

Маленьке ведмежатко викликало неабиякий інтерес у відвідувачів центру, проте туристам його наразі не показують. «Людський гамір, спалахи фотокамер, мобільні телефони – все це дуже збуджує ведмедика, може травмувати його психіку, – каже інженер з відтворення тваринного світу Ярослав Бундзяк. А наше завдання – максимально наблизити умови перебування ведмедів до природних, допомогти повернути їм природні інстинкти».



За матеріалами: Новини сьогодні
03-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11218

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]