Головна » 2015 » Липень » 9 » На Закарпатті через необережне поводження з вогнем згорають цілі полонини

На Закарпатті через необережне поводження з вогнем згорають цілі полонини

Через спеку та необережне поводження з вогнем з початку року на Закарпатті згоріло понад 16 тисяч гектарів, в тому числі й лісу.

Про це кореспонденту IA ZA повідомив заступник начальника лісового та мисливського господарства Закарпатської області Василь Кий.

    «Найчастіше причиною загорань є підпал сільськогосподарських угідь. У нас це масово, що в області, що я їздив по Україні – всюди люди палять траву. От вам і причина загорань. Друга причина – багато туристів, що ходять в гори. Вони вогонь не гасять і від цього найбільше проблем, пішла іскра, вітер розніс, а потім згорають навіть цілі полонини», – наголосив лісівник.

Також Василь Кий наголосив, що в кожній третій лісовій пожежі доводиться залучати сили рятувальників та велику техніку, оскільки Закарпаття гірська область, то дістатися до місця загорання та локалізувати пожежу часом буває дуже складно.

Нагадаємо, в Ужгородському районі відбулись широкомасштабні навчання рятувальників та лісівників із залученням авіації. Основною метою навчань було відпрацювання спільних дій рятувальників та працівників лісового господарства під час ліквідації масштабної лісової пожежі.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1960

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]