Головна » 2024 » Вересень » 11 » Нацбанк пояснює - яку суму можна провозити, повертаючись в Україну

Нацбанк пояснює - яку суму можна провозити, повертаючись в Україну

Національний банк України роз'яснив, що фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали без письмового декларування, якщо сума не перевищує еквівалент 10 тисяч євро.

Якщо сума валюти чи банківських металів дорівнює або перевищує 10 тисяч євро, обов'язково потрібно заповнити митну декларацію.

При заповненні декларації необхідно надати точні дані про валютні цінності у письмовій формі.

Українці молодше 18 років також можуть провозити валюту без декларування в сумі до 10 тисяч євро, при перевищенні цієї суми декларацію заповнює їхній законний представник.

Обмежень щодо максимальної суми валютних цінностей, які можуть бути ввезені на митну територію України, немає.

У Національному банкові розповіли, яку суму грошей можна провозити через кордон коли ви повертаєтесь додому, в Україну. Крім того спеціалісти пояснили, як це правильно робити.

Скільки грошей можна перевозити через кордон у 2024 році

Фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали без письмового декларування митному органу в сумі чи вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро.

Як декларувати готівку

Письмову декларацію надають митній службі у тому разі, якщо переміщення через кордон відбувається з валютою та банківськими металами у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 тисяч євро. Обмежень щодо максимальної суми валютних цінностей, які людина може ввозити на митну територію України, немає.

Важливо: Заповнюючи на кордоні митну декларацію встановленої форми, необхідно викласти у письмовій формі точні дані про валютні цінності.

Українці, які не досягли повноліття теж мають право привозити валюту з-за кордону або через кордон без декларування в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро. Якщо сума становить понад 10 тис. євро (в еквіваленті), то теж потрібно заповнювати декларацію. Декларацію від імені особи, яка не досягла 16-річного віку, заповнює її законний представник.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-09-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 161

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]