Головна » 2013 » Серпень » 8 » Національний Сорочинський ярмарок цього року відбуватиметься з 20 до 25 серпня

Національний Сорочинський ярмарок цього року відбуватиметься з 20 до 25 серпня

Національний Сорочинський ярмарок цього року проходитиме з 20 до 25 серпня в селі Великі Сорочинці Полтавської області. Про це сьогодні повідомила журналістам керівник проекту "Сорочинський ярмарок" Світлана Свищева, передає УНІАН.

За її словами, на відкриття ярмарку, яке відбудеться 20 серпня об 11.00, запрошено президента України Віктора Януковича, прем`єр-міністра Миколу Азарова і спікера парламенту Володимира Рибака. Офіційні запрошення також вже відправлені членам уряду, керівникам областей і дипломатичних місій.

"Поки підтвердження про приїзд вищих осіб держави ще немає, проте ми чекаємо. Разом з тим вже відомо, що 20-21 серпня приїдуть офіційні делегації зі Словаччини, Туреччини і Польщі", - сказала Свищева.

Дипломати і гості візьмуть участь у заходах культурної і ділової програми.

Керівник проекту також відзначила, що вхід на територію Сорочинського ярмарку в майбутньому може стати платним. За її словами, відповідну рекомендацію дала одна з консалтингових компаній, яка співпрацює з організаторами проекту.

"Це будуть мінімальні гроші. Ну, наприклад, 5 грн. Людина входить, одержує програму. Це буде скоріше навіть "для обліку" - для соціології і статистики", - сказала Свищева.

Вона також зазначила, що багато фольклорних фестивалів, ярмарків вже давно беруть плату за вхід.

Як повідомлялось, Національний Сорочинський ярмарок у 2012 році проходив у селі Великі Сорочинці з 14 до 19 серпня. Він був присвячений 75-річчю утворення Полтавської області, 210-річчю утворення Полтавської губернії і 160-х роковин смерті Миколи Гоголя. Заявки на ярмаркування подали близько 1400 учасників. Його відвідали понад 600 тис осіб, з яких більш як 400 - іноземців. Водночас 2011 року відвідувачів було близько мільйона.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11197

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]