Головна » 2022 » Грудень » 13 » Надавати Катару спрощений візовий режим Європарламент відмовився

Надавати Катару спрощений візовий режим Європарламент відмовився

Корупційний скандал із лобіюванням інтересів Катару у Європейському парламенті вже має серйозні наслідки. Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола розпорядилася повернути до профільного комітету доповідь про спрощення візового режиму з Катаром і Кувейтом у зв’язку з корупційним скандалом.

"Сьогодні я мала оголосити про початок дебатів щодо переговорного мандата стосовно доповіді про спрощений візовий режим із Катаром і Кувейтом. У світлі розслідувань ця доповідь має бути повернута в комітет", – оголосила Роберта Метсола.

Також вона висловилася відносно розслідування ситуації із отриманням хабаря з боку віце-президентки Європарламенту Єви Кейлі.

"Я знаю, що це ще не кінець, і ми продовжимо разом із іншими інституціями ЄС сприяти розслідуванню стільки, скільки буде потрібно", – додала Метсола.

Нагадаємо, що 11 грудня у Бельгії суд ухвалив рішення взяти під варту чотирьох людей, серед них віцепрезидентка Європейського парламенту Єва Кайлі. Вони є підозрюваними у справі про незаконний лобізм з боку Катару.

Кайлі та ще трьом особам було пред'явлено звинувачення та ув'язнено в Бельгії на тлі поліцейського розслідування щодо ймовірної корупції, пов'язаної з Катаром.

9 грудня Федеральна прокуратура Бельгії заарештувала віце-президентку Європарламенту Єву Кейлі (група соціал-демократів, Греція).


За матеріалами: Новини сьогодні
13-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1426

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]