Головна » 2015 » Грудень » 26 » Надзвичайно красиві жіночі прикраси юний закарпатець виготовляє власними руками

Надзвичайно красиві жіночі прикраси юний закарпатець виготовляє власними руками

Розглядаючи прикраси, виготовлені Іванком Чорнеєм, заледве можна повірити, що створив їх 8-річний хлопчик.

З цим юним талантом знайомимося на виставці-ярмарку хенд-мейду, що відбувся нещодавно в Ужгороді. «З дитинства я дуже люблю ліпити з пластиліну. Та одного разу мама принесла додому полімерну глину, і так почалося моє захоплення виготовляти прикраси. З часом воно переросло в маленький бізнес», – ділиться Іванко.

Як розповіла мама юного майстра Іннеса Чорней, ідея заробляти свої гроші в Іванка виникла після прочитання книги Бодо Шефера «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей».

«Це книжка фінансового консультанта, письменника й бізнесмена. Вона вчить дітей правильного ставлення до грошей, того, як їх заробляти, як ними розпоряджатися.

Як тільки Іванко її прочитав, сказав, що вже конче хоче заробляти гроші, аби відкладати їх на мрію. А мріє він про навчання в Кембриджі», – розповідає мама Іванка.

Жінка ділиться, що почувши бажання сина, запропонувала йому домашній підробіток. За прибирання кімнати Іванко отримував 50 гривень. Але це швидко набридло малому, тож він придумав креативніший варіант заробляння грошей.

«Я почав експериментувати з полімерною глиною. Комбінувати її з бісером та різноманітною фурнітурою. Спочатку не дуже виходило, але, як виявилося, проблема була в неякісній глині, – каже хлопець

– Тож я переглянув багато майстер-класів в youtube і вже так приступав до справи. Ідеї майбутнього витвору приходять у процесі роботи. Поєдную елементи виготовлені за допомогою екструдера (спеціальний шприц для глини) та виліплені власноруч.

Обожнюю бавитись із кольорами, використовувати різні техніки. У своїй роботі найбільше прагну бути оригінальним».

Часу на виготовлення прикрас в Іванка обмаль. Хлопчик навчається у школі, а також відвідує різноманітні гуртки. Займається карате, плаванням, вивчає англійську та угорську, вчиться грати на гітарі.

Зі шкільних предметів хлопець найбільше любить англійську, математику та фізкультуру. «Оскільки часу в мене не так уже й багато, то ліплю зазвичай у суботу. Я намагаюся викладатися на всі 100%.

Бо переконаний, що навчанням і працею всього досягнеш», – каже хлопчик.

Тож вільний від уроків час Іванко рідко проводить зі своїми однолітками. На відпочинок виділяє по дві-три години. Увесь час старанно працює з глиною, а згодом хоче розширити поле своєї діяльності й почати виготовляти прикраси із епоксидної смоли.

«Я розумію, що в цьому, як і в будь-якій іншій роботі, теж потрібні терпіння та посидючість. Тільки тоді прикраси будуть особливо гарними…» – підсумовує Іванко. Загалом у маленького майстра великі плани на майбутнє. Хлопець мріє стати відомим ювеліром і започаткувати власну лінію прикрас.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
26-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1985

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]