Головна » 2013 » Квітень » 4 » Найкорисніший сир

Найкорисніший сир


Вчені знайшли найкорисніший сир

Джерело: http://newsone.com.ua/health/vcheni-znajshli-najkorisnishij-sir.html
Вчені знайшли найкорисніший сир
Вчені знайшли найкорисніший сир

Джерело: http://newsone.com.ua/health/vcheni-znajshli-najkorisnishij-sir.html

Із сотень сортів сиру фахівці нарешті змогли виділити найкорисніший. Однак без нюансів не обійшлося – навіть у категорії «самий» знайшлося місце позначці «зверніть увагу».

Довгий час вчені, які займаються дослідженням в галузі продуктів харчування, не могли прийти до єдиної думки щодо користі сиру. Проблема полягала в тому, що різні сорти мають різний хімічний склад і, відповідно, приносять людині різну користь і завдають організму різного роду шкоду.

Узагальнивши всі існуючі дані, американські дієтологи прийшли до висновку – найкорисніший сир – чедер – у ньому найбільше корисних речовин, близький до рекомендованої нормі вміст кальцію, кількість солі, не перевищує допустимі дози, а білкові сполуки, що в ньому містяться найкраще засвоюються організмом.

Крім того, в чеддер практично не міститься лактоза – сильний алерген, через що багато людей не переносять молоко та продукти з нього (у тому числі сири). Однак незважаючи на всі позитивні характеристики чедера, експерти відзначили, що присутній в його складі тирамін може викликати мігрень, тому вживати його людям, схильним до головних болів, у великих кількостях не рекомендується.



За матеріалами: Новини сьогодні
04-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11368

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]