Головна » 2018 » Березень » 2 » Напади на угорську спілку Закарпаття - провокація Росії, - Клімкін

Напади на угорську спілку Закарпаття - провокація Росії, - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що напади на офіс Товариства угорської культури в Ужгороді  є провокацією ФСБ.

Про це міністр заявив під час скайп-конференції з ужгородськими ЗМІ у Львові.

"Напади на угорську спілку Закарпаття - провокація Росії. Чи це ФСБ, чи хтось інший - ми обов'язково з'ясуємо", - сказав міністр.

Також він додав, що між Києвом та Будапештом відбувається конструктивний діалог щодо нового українського закону Про освіту.

"Ми підтверджуємо своє бажання створити усі відповідні умови для самореалізації угорської громади на території України, але без знання української мови - це складно", - підкреслив міністр.

27 лютого в Ужгороді сталась пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Унаслідок пожежі ніхто не постраждав. Сума збитків встановлюється.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.

Аналогічний інцидент стався 4 лютого. Невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатського союзу угорців, що розташоване на Православній набережній в Ужгороді. У результаті було пошкоджено перше зовнішнє вікно та обгоріла віконна рама.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалити офіс Товариства угорської культури в Ужгороді здійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-03-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1727

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]