Головна » 2023 » Червень » 4 » НАТО загрожує не безпеці росії, а російському імперіалізму - Каллас на саміті в Сінгапурі

НАТО загрожує не безпеці росії, а російському імперіалізму - Каллас на саміті в Сінгапурі

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що ті, хто звинувачує НАТО у розширенні ескалації, переймають імперіалістичну мову та ідеологію, яку просуває росія.

Про це вона сказала в інтерв'ю ERR після виступу на конференції з безпеки Діалог Шангрі-Ла в Сінгапурі.

"Вступ до НАТО був вільним вибором нашого народу, а не, скажімо так, нав’язаним з боку. Тут говорять про розширення НАТО як процес, який якось не пов’язаний з волею країн, але я це спростовую", — пояснила Каллас.

За її словами, росія поводиться як остання колоніальна держава, яка фактично намагається колонізувати та розширювати свою імперію.

Прем'єрка Естонії закликала до належної реакції на війну з тим, аби не заохочувати інші країни до її застосування.

"Якщо застосування агресії як інструменту окуповується, тому що в результаті у вас стає більше територій, або більше активів, тоді інші країни, що володіють більшою силою, також будуть використовувати цей інструмент", — додала вона.

Раніше прем'єр-міністр Естонії у 2014−2016 роках Тааві Ривайс заявляв, що перемога, яка безперечно відбудеться, і відбудеться лише на умовах України, призведе до вступу України до НАТО, який лише посилить Альянс.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1434

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]