Головна » 2022 » Жовтень » 18 » Навчити 5 тис. українських військових планує ФРН

Навчити 5 тис. українських військових планує ФРН

збройних сил фрн

Командування збройних сил ФРН у рамках місії ЄС з підготовки українських військовослужбовців, що планується, має намір прийняти на навчання 5 тис. військових України.

Новобранці братимуть участь у базових тренуваннях у рамках місії ЄС, а досвідченіші солдати пройдуть спецпідготовку. Зокрема, у бундесвері українських військових навчать використанню системи ППО Iris-T, першу настанову якої, за даними німецьких ЗМІ, Берлін уже передав Києву. Загалом місія ЄС планує навчити 15 тис. українських військових. Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що зараз вважає більш важливим постачання Україні систем ППО, а не танків.

Раніше високопоставлений європейський чиновник заявив журналістам на умовах анонімності, що на засіданні Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Люксембурзі очікується ухвалення рішення про місію Євросоюзу з підготовки українських військовослужбовців. За його словами, ЄС готує місію, яка має розпочати функціонування у середині листопада.

"Ми підготуємо 12 тис. осіб та ще 2,8 тис. отримають спеціалізоване навчання", - повідомляв чиновник. Серед тих, хто навчається за мандатом місії, визначеним на два роки, будуть як новобранці, так і військовослужбовці, які мають досвід. Є потреба у базовій підготовці та у спеціальній підготовці, пояснив чиновник.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-10-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1336

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]