Головна » 2014 » Травень » 5 » Німеччина наполягає на проведенні другої конференції в Женеві щодо України

Німеччина наполягає на проведенні другої конференції в Женеві щодо України

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр наполягає на проведенні другої міжнародної конференції з урегулювання ситуації в Україні. Він пропонує провести зустріч у Женеві, повідомив Штайнмайер 4 травня в ефірі німецького громадсько-правового телеканалу ARD, повідомляє DW.

На ній, за його словами, "нарешті, будуть прийняті чіткі домовленості, які сприятимуть урегулюванню цього конфлікту".

"Усе інше було б безвідповідальним, оскільки означало б ще більше жертв", - вважає німецький міністр.

Він також заявив, що необхідно посилити вплив Організації з безпеці й співпраці в Європі (ОБСЄ), "довірити їй виконання посередницьких завдань, організацію круглих столів і дії з ослаблення місцевих конфліктів".

Штайнмайєр наголосив також, що хоча до запланованих на 25 травня президентських виборів в Україні залишилося не так багато часу, їх проведення цілком можливе.

На думку глави німецького зовнішньополітичного відомства, вибори нового лідера держави посприяють стабілізації обстановки в Україні, оскільки перехідному уряду й виконувачу обов'язків президента не вистачає легітимності.

Російське керівництво, навпаки, вважає, що на тлі хвилювань на сході України й зіткнень в Одесі, які призвели до загибелі десятків людей, ідея проведення виборів виглядає абсурдною, зазначає агентство AFP.

У неділю Штайнмайер провів телефонні переговори з приводу женевської зустрічі з верховним представником Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, держсекретарем США Джоном Керрі, міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та представниками ОБСЄ, зазначає "Голос Америки".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11062

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]