Головна » 2013 » Лютий » 19 » Німецька армія отримала на озброєння систему «солдат майбутнього»

Німецька армія отримала на озброєння систему «солдат майбутнього»


Німецька армія отримала на озброєння систему «солдат майбутнього»

Компанія Rheinmetall Group підписала контракт на суму в 84 млн. євро на поставку шестидесяти систем Gladius (або «систем солдат майбутнього»). Модульна система, яка забезпечує солдатів високотехнологічними засобами захисту за підтримки мережевих масивів зв'язку і навігаційного обладнання, буде використовуватися найближчим часом в Афганістані.

Система, спочатку відома як «Infanterist Der Zukunft» (солдат майбутнього) тепер називається «Gladius» (на латині означає меч), ​​спрямована на використання в повномасштабних військових діях, операціях з підтримання миру та надання гуманітарної допомоги в зонах обмеженого доступу. З дизайном, спрямованим на зниження ваги, мініатюризацію і ситуаційну обізнаність, кожна система обслуговує десять піхотних загонів транспортними засобами та базовими станціями, що працюють в мережі.

В основу системи входить центральний комп'ютер, автомагнітола, батареї і GPS-модуль, до яких додаються різні компоненти.

Компонент бронежилет призначений для захисту від виявлення, біологічних і хімічних агентів і екстремальних кліматичних умов. Він включає в себе вогнезахисне обладнання, вентиляцію одягу та ізолюючі шари для стабілізації температури тіла і балістичний захист.

Шолом включає в себе цифровий магнітний компас, різні гарнітури, прилад нічного бачення, інфрачервоний модуль приймача і вбудований дисплей з системою доповненої реальності. Дисплей шолома розроблений так, щоб давати команді лідера повне уявлення про місцевість і про позиції супротивника і його обладнання.

Солдати також можуть бути оснащені підзорною трубою, тепловізором, лазерним світловим модулем і рядом інших аксесуарів для розвідки. Список зброї, яку можна використовувати з системою, включає штурмову гвинтівку G36, гранатомет AG36, пістолет-кулемет MP7, гвинтівку G82 і кулемет MG4.

Програма закупівель системи почалася ще в 2012 році з тридцяти пробних зразків. Основна поставка, яка включає комплект систем для 600 солдатів, почнеться в середині 2013 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11665

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]