Головна » 2016 » Липень » 4 » Нова поліція відзначає першу річницю, але не боїться критики

Нова поліція відзначає першу річницю, але не боїться критики

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Володимир Гройсман відзначили важливість створення нової поліції як прикладу реформ. Про це глава держави та голова уряду написали на своїх сторінках у Twitter.

"Один рік. 13 000 нових поліцейських. 32 міста. Безпрецедентна довіра громадян! Вітаємо вас, українські копи!" – зазначив Порошенко.

"Сьогодні відзначаємо рік новій поліції. Її створення - це справжній приклад успішних і ефективних реформ в Україні", - наголосив Гройсман.

Тим часом, глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе на урочистому заході в Києві заявила, що задоволена роботою патрульних поліцейських за рік існування патрульної поліції і закликає українців справедливо критикувати патрульних, щоб сприяти поліпшенню стандартів їхньої служби.

Деканоїдзе подякувала патрульним поліцейським за службу, зазначивши, що головним досягненням стали нові цінності, яких патрульні намагаються дотримуватися, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу сказати, що ви впоралися, незважаючи на те, що у нас проблеми - не вистачає технічного обладнання, не вистачає людей, немає нормальної законодавчої бази, у нас мало прав, навіть у п'яних водіїв їх більше. Незважаючи на все це, ви впоралися, тому що ви показали інший стандарт", - сказала глава Нацполіції.

Деканоїдзе підкреслила, що кожен патрульний повинен прагнути до підвищення стандартів у своїй роботі.

"Ви повинні захищати громадян так, щоб у кожної людини, яка з вами спілкується, не тільки виникло бажання з вами сфотографуватися,.. а й щоб у кожної людини було бажання писати, критикувати і, найголовніше, захоплюватися вами... Ви стали фундаментом змін", - зазначила вона, звертаючись до патрульних поліцейських.

Деканоїдзе закликала українців висловлювати критику і побажання, як поліпшити роботу поліцейських.

"Шановні громадяни, критикуйте, пишіть ваші зауваження, говоріть про те, що вас турбує, - це важливо, тому що без вас у нас нічого не вийде", - заявила глава Нацполіціі.

Вона підкреслила, що патрульні поліцейські - це опора внутрішньої безпеки країни і додала, звертаючись до патрульних: "Найголовніше, про що я вас прошу, - не погіршуйте стандартів, думайте про майбутнє країни".

Довідка

2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про національну поліцію.

4 липня нові поліцейські патрулі вийшли працювати на вулиці Києва.

2 вересня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про створення центрального органу виконавчої влади - Національної поліції.

4 листопада екс-міністра освіти Грузії Хатію Деканоїдзе призначили начальником Національної поліції України.

7 листопада в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". Водночас Закон "Про міліцію" визнано таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами та емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Усі тимчасово призначені співробітники Національної поліції проходять переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку зазнають перевірки на поліграфі та проходять співбесіди.

7 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відрапортував про завершення першого етапу реформи поліції та оголосив відкритий конкурс на заміщення вакантних посад дільничних офіцерів поліції і слідчих.

Патрульна поліція працює вже в 31-му місті України.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1888

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]