Головна » 2013 » Січень » 9 » Нова версія утворення нашої Сонячної системи

Нова версія утворення нашої Сонячної системи


Нова версія утворення нашої Сонячної системи
Дослідження двох вчених з університету Чикаго показало дещо інше розуміння проблеми виникнення Сонячної системи, яке пов'язано з частковим впливом вибуху наднових. Дана теорія грунтується на вивченні ізотопного складу метеоритів, які є одним із структурних елементів формування нашої Сонячної системи.

Оригінальність дослідження полягає в тому, що вчені досліджували наявність в метеоритах важкого ізотопу заліза 60Fe, який утворюється внаслідок вибуху гігантських зірок, а також його ставлення до звичайного ізотопу 56Fe.

Якби в ході дослідження було виявлено велику кількість великовагового ізотопу заліза, то це б свідчило про правдивість картини виникнення Сонячної системи. Але результати роботи вчених показали, що в досліджуваному матеріалі міститься досить мала кількість 60Fe, що говорить про дещо інший сценарій виникнення Сонячної системи. Вона утворилася завдяки тому, що якесь хмара матерії тільки живилася важкими ізотопами, які з'являлися внаслідок вибуху довколишніх наднових. Під час дослідження застосовувалися копіткі виміри і найсучасніші технології.

novostiua.net

За матеріалами: Новини сьогодні
09-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11489

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]