Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Нові сухпайки міністр оборони показав

Нові сухпайки міністр оборони показав

  Кабмін схвалив зміни норм харчування для армії, що дозволить закуповувати сухий пайок нового зразка. Про це міністр оборони Степан Полторак повідомив у Facebook.

"Насамперед ці норми і технічні умови були розроблені для поліпшення якості харчування військовослужбовців, які перебувають у АТО і в польових умовах не мають можливості готувати гарячу їжу", - зазначив міністр.

Постановою вводиться нова норма харчування №15 - добовий польовий набір продуктів калорійністю 3500 ккал, що є покращеною альтернативою теперішньому сухпайку.

"Передбачено порційну видачу норми - тобто сніданок, обід і вечерю, до яких додатково видається бутильована вода - 0,5 л на кожний раціон. Крім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 ккал", - зазначив Полторак.

За його словами, "із нововведень - включення в раціон сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших і других страв. Вперше використовується ритор-пакет і безвогневий нагрівач їжі. Завдяки новим технологіям упаковки, військовослужбовці отримують можливість харчуватися першими і другими стравами без термічної обробки".

Нагадаємо, 24 липня Полторак відвідав з несподіваною перевіркою одну з військових частин 28-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України (Одеська область), де виявив запаси неякісних, зіпсованих харчових продуктів.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1817

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]