Головна » 2023 » Квітень » 2 » Новий приватний місяцехід SpaceX Starship запустить у 2026 році. ВІДЕО

Новий приватний місяцехід SpaceX Starship запустить у 2026 році. ВІДЕО

Було представлено новий місяцехід для майбутньої місії на Місяць на борту SpaceX Starship. Компанія Astrolab з Хоторна, штат Каліфорнія, досягла угоди зі SpaceX про запуск марсохода FLEX (Flexible Logistics and Exploration) під час майбутньої місії Starship на Місяць. Відповідно до заяви Astrolab, місія наразі запланована на середину 2026 року.(відкривається в новій вкладці)опубліковано в п’ятницю (31 березня).

Коли він прибуде, FLEX стане найбільшим і найуніверсальнішим марсоходом, який будь-коли котився поверхнею Місяця. На фотографіях він виглядає трохи меншим, ніж стандартний чотиридверний автомобіль, і має масу понад дві тонни з повним вантажем. Він зможе перевозити до двох астронавтів, які зможуть керувати транспортним засобом за допомогою бортової панелі. FLEX також розроблений для дистанційного керування за відсутності будь-яких особистих операторів і оснащений робототехнічною рукою, здатною маніпулювати модульною вантажною зоною корабля, яка може розмістити різноманітний набір наукових інструментів і комерційних технологій.

Astrolab побудувала FLEX відповідно до вимог NASA щодо специфікацій агентства Lunar Terrain Vehicle (LTV) і сподівається, що цілий флот FLEX мандруватиме поверхнею Місяця в рамках програми Artemis. "Ми створили систему логістики, яка може вмістити широкий спектр вантажів. Ми очікуємо, що цей підхід допоможе створити постійний місячний форпост на Місяці з меншими витратами та за менший час, ніж передбачалося раніше", — сказав засновник і генеральний директор Astrolab. Джарет Метьюз у заяві компанії. Інженери FLEX також передбачають роботу марсохода в майбутніх місіях на Марс.

У п’ятницю було оголошено про те, що FLEX буде запущено на кораблі SpaceX Starship на суперважкій ракеті-носії, лише за кілька тижнів до того, як очікується, що ракета здійснить свій перший орбітальний випробувальний політ. Очікується, що після запуску Starship зможе вивести на орбіту 100 тонн. NASA також уклало контракт із SpaceX на постачання Starship як пілотованого посадкового модуля для Місяця програми Artemis, який наразі запланований десь на 2025 рік.

У релізі Astrolab показало, що компанія вже підписала кілька угод про перевезення корисного навантаження клієнтів під час першої місії FLEX. Хоча ніяких конкретних даних не було надано, Astrolab вказала, що деталі цих домовленостей будуть оприлюднені "пізніше цієї весни".


За матеріалами: Новини сьогодні
02-04-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1277

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]