Головна » 2014 » Лютий » 17 » Обласні прокуратури почали закривати справи проти активістів майдану

Обласні прокуратури почали закривати справи проти активістів майдану

Прокуратура Запорізької, Миколаївської та Волинської областей почали виконувати вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових акцій.

Згідно з повідомленнями на офіційному сайті Генеральної прокуратури України, прокуратура Волинської області закрила кримінальне провадження за фактом блокування військової частини внутрішніх військ МВС України у Луцьку.

У Запорізькій області прокуратура своєю постановою закрила кримінальне провадження за фактом блокування проїжджої частини проспекту Леніна. Також група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення 49 осіб, підозрюваних у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень.

Прокуратура Миколаївської області в свою чергу закрила кримінальне провадження за фактом публічних закликів до захоплення приміщення Миколаївської облдержадміністрації.

Нагадаємо, закон про амністію для всіх учасників масових заворушень в Україні набув чинності 17 лютого.

"Зазначений закон набирає чинності з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які здійснили в період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 злочин, передбачені статтею 1 цього закону, закриття відповідних кримінальних виробництв, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

Умовою вступу в дію цього закону було звільнення захоплених раніше адміністративних будівель, у тому числі приміщень обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, Київської міськадміністрації, а також розблокування вулиці Грушевського в Києві. Ці умови були виконані до вечора 16 лютого.



За матеріалами: Новини сьогодні
17-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11316

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]