Головна » 2016 » Серпень » 7 » Окупанти будь-якої хвилини можуть почати наступ, - Лисенко. ВІДЕО

Окупанти будь-якої хвилини можуть почати наступ, - Лисенко. ВІДЕО

Україна очікує загострення збройного конфлікту на Донбасі у будь-який час.

Про це сьогодні, 7 серпня, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Очікуємо у будь-яку годину", - сказав Лисенко, відповідаючи на запитання про можливе загострення конфлікту, оскільки по всій лінії розмежування спостерігається підтягування техніки, ротація військових з боку ворога та перехід кордону на неконтрольованих ділянках.

"На півночі Криму також російські війська проводять свої маневри, і на певний час рух на пропускних пунктах був зупинений за ініціативі російської сторони. Тобто окупанти проводять свої маневри, і ми маємо розуміти, що у будь-яку хвилину, у будь-яку годину вони можуть розпочати якийсь масштабний або немасштабний наступ", - додав Лисенко.

Він наголосив, що сили АТО моніторять ситуацію на ділянках найбільшого накопичення сил та засобів ворога, а також накопичують резерв для можливого відбиття наступу.

Лисенко зауважив, що по той бік лінії розмежування розташовані саме російські війська.

"Ми можемо казати про ротацію російських військовослужбовців, які керують підрозділами та беруть участь у плануванні всіх бойових операцій", - сказав він.

За минулу добу внаслідок бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції загинуло 3 українських військових, 4 зазнали поранень.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій 3 українських військових загинули, 4 зазнали поранень", - сказав Лисенко.

За словами Лисенка, найбільші втрати серед українських військових у селищі Кримському, де загинуло троє та двоє зазнали поранень внаслідок вибуху і обстрілів. Крім того, додав він, внаслідок обстрілів один військовослужбовець поранений біля Мар‘їнки, ще один – біля Павлополя.

Раніше сьогодні повідомлялося, що за минулу добу противник 54 рази відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України. З них 26 на Маріупольському та 23 на Донецькому напрямках, 5 на Луганщині.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1817

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]