Головна » 2023 » Червень » 2 » Окупанти готуються підірвати хімічний завод у Криму - хочуть влаштувати другий "Чорнобиль"

Окупанти готуються підірвати хімічний завод у Криму - хочуть влаштувати другий "Чорнобиль"

росіяни готують провокацію на хімічному заводі "Кримський титан" в окупованому Армянську. Це може призвести до загибелі людей в Україні, росії та Туреччині. Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, посилаючись на дані сил спротиву.

Раніше ЗМІ писали, що окупанти почали мінувати "Титан" — завод із виробництва діоксиду титану. На думку партизанів "АТЕШ", рашисти вважають, що українські сили незабаром будуть на адмінкордоні з Кримом. Мінування відбувається, аби зупинити наступ ЗСУ та звинуватити Україну в "екологічному тероризмі".

Це підтверджує й Олександр Прокудін, заявляючи, що наслідки ймовірного вибуху можуть стати "другим Чорнобилем":

"Викид в атмосферу тисяч тонн отруйних речовин призведе до смертельної небезпеки людей і довкілля. Постраждають мешканці Криму і щонайменше ще семи областей України, а також Туреччина й сама країна-агресор".

Посадовець також просить населення зберігати спокій, не піддаватись на провокації ворога й слідкувати за оголошеннями обласної військової адміністрації.

"Ми чітко усвідомлюємо загрозу для наших людей, здійснюємо постійний моніторинг ситуації та готові оперативно реагувати на всі загрози, які можуть виникнути", — додав Прокудін.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони України попереджало, що російська армія реалізовує провокацію із застосуванням хімічної зброї на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Окупанти хочуть зірвати контрнаступальні дії українських військових.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1431

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]