Головна » 2018 » Лютий » 6 » Онлайн-покупки в ЄС Європарламент вирішив спростити

Онлайн-покупки в ЄС Європарламент вирішив спростити

Європейський парламент у вівторок проголосував за скасування до кінця цього року механізмів геоблокування та переадресації, які суттєво обмежують онлайн-торгівлю в межах Євросоюзу.

Про це повідомляє сайт Європейського парламенту.

У вівторок, 6 лютого, депутати Європарламенту прийняли постанову про припинення геоблокування, зобов'язавши роздрібних торговців надавати людям доступ до товарів і послуг на однакових умовах по всьому ЄС, незалежно від того, у якій країні здійснюється покупка.

Геоблокуванням вважаються будь-які обмеження, накладені інтернет-магазинами на підставі громадянства, місця проживання або місця підключення покупця.

Онлайн-покупці у ЄС зіштовхуються з цілою низкою проблем при спробі здійснити покупку в іншій країні. Наприклад, з переадресацією на сайти, де певні види товарів чи послуг недоступні або пропонуються за завищеною ціною. Або сайти не приймають кредитні картки інших країн ЄС чи унеможливлюють реєстрацію у зв’язку з місцем проживанням у іншій країні.

Європейська комісія, проаналізувавши тисячі веб-сайтів по всьому ЄС, виявила, що тільки в 37% випадків люди змогли завершити покупку в іншій країні ЄС і купити товари, які вони хотіли.

Нові правила застосовуються до широкого спектру товарів і послуг, в тому числі фізичних товарів (меблі і електроніка), онлайн-сервісів, таких як клауд-сервіси або хостинг веб-сайтів, та розважальних послуг (квитки до паркiв розваг та на концерти).

Нові правила набудуть чинності до кінця 2018 року.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
06-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1679

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]