Головна » 2013 » Листопад » 30 » Опозиція оголосила всеукраїнський страйк

Опозиція оголосила всеукраїнський страйк

Опозиція оголошує загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного спротиву.

"Три опозиційні партії прийняли спільне рішення про формування штабу національного спротиву. Ми розпочали підготовку до всеукраїнського національного страйку", - заявив на прес-конференції лідерів опозиції в суботу, 30 листопада, голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба організації.

"Сьогодні вночі за замовлення Віктора Януковича був вчинений злочин проти простих мирних людей і – найстрашніше – проти дітей, яких звіряче побив спецпідрозділ "Беркут" за вказівкою міністра МВС Захарченка", - наголосив він.

"Відповідальність за цей злочин в країні несуть дві особи: Віктор Янукович як замовник і міністр МВС Захарченко як виконавець цього злочину", - сказав Арсеній Яценюк.

Опозиція вимагає відставки міністра МВС: "І не тільки відставки, а кримінального розслідування його діянь і суду на таким міністром".

Окрім того, опозиція вимагає "персональний склад всіх спецпідрозділів, які били наших дітей на вулицях міста Києва і на Майдані": "Уже зараз можна сказати, що один із керівників спецпідрозділу "Беркут", а саме Косюк Сергій Миколайович, начальник "Беркуту" в місті Києві, особисто давав вказівки бити дітей".

Арсеній Яценюк підкреслив, що 29 листопада він особисто бачив біля адміністрації президента декілька десятків автобусів "Беркуту" з Дніпропетровська і Луганська: "Саме цей "Беркут" бив дітей, виконував незаконні накази. Ми знайдемо прізвища працівників "Беркуту" з Донецька і Луганська, всіх начальників цього "Беркуту", які давали вказівку бити дітей. Одне - коли вони в шоломах і в стаді, а інше - коли вони знають, що порушили закон і будуть нести за це відповідальність".

"Наші політичні вимоги не міняються, і вони передбачають відставку Кабміну України, про що вже внесена резолюція недовіри уряду, і зміна Віктора Януковича через одночасні президентські та парламентські вибори", - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що 30 листопада о 4-ій ранку було заарештовано 35 активістів: "Нам вдалось кожного активіста витягнути з міліції. Працювали адвокати, були народні депутати, і жодного зараз заарештованого немає".

Він також додав, що опозиція очікує реакції західних партнерів "і не на словах, а на ділі": "Прийшов час дії. Всі мрії розвіялись. І рожеві окуляри зараз не на часі".

Як повідомлялося, о 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції було затримано міліцією, 7 осіб було госпіталозовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.



За матеріалами: Новини сьогодні
30-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11305

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]