Головна » 2013 » Січень » 28 » Розвиваємо лідерські якості

Розвиваємо лідерські якості

Розвиваємо лідерські якості
1. Дивіться на життя позитивно
Перестаньте жалітися на свої проблеми і винити в них оточуючих або обставини! Почніть розглядати неприємності виключно як набутий досвід. Справжній лідер знає, що все залежить від нього самого, ніколи не сумує і дивиться в майбутнє з ентузіазмом. Крім того, більше спілкуйтеся з людьми, які вносять у ваше життя щось нове, заряджають вас енергією, оптимізмом та новими ідеями, і менше - з скигліями і песимістами.

2. Ставте перед собою цілі
Постановка і досягнення цілей повинні стати для вас звичною справою. Постарайтеся подумки уявити собі кінцевий результат, якого хочете досягти, і запишіть його якомога детальніше. Нехай спочатку завдання будуть не дуже значними в масштабі всесвіту, наприклад, закінчити звіт, завершити ремонт, почати займатися йогою, навчитися планувати сімейний бюджет. Головне - постійно фіксуйте свої цілі і досягнення в «книгу перемог». Це буде стимулювати вас до подальшої роботи, що є особливо важливим для лідера.

3.Займітесь саморозвитком
Запишіться на вас цікавлять курси, будьте в курсі останніх світових новин, стежте за модними тенденціями, вивчайте книжкові новинки, ходите в кіно і театри. А може, ризикнете зайнятися чимось екстремальним: гірські лижі, катання на гідроциклі, бойові мистецтва або стрибки з парашутом навчать вас бути готовим до всього несподіваного.

4. Ставте реальні терміни і будьте задоволені скромним прогресом
Імпульсивна людина, що сподівається змінити себе в мить ока, рідко досягає цього. Успіх підживлює успіх, а скромний, але міцний прогрес часто закріплюється і стає запорукою самовдосконалення. Пам'ятайте, що будь-які зміни вимагають постійної уваги і реалістичних строків виконання.

Це лише початковий етап на шляху розвитку лідерських якостей. Але, почавши змінювати себе, ви будете рухатися вгору, завойовуючи авторитет оточуючих і поступово стаючи лідером. Адже лідерство - це, в першу чергу, усвідомлення своєї унікальності, а не пошук «чудодійних рецептів», що дозволяють піднятися над іншими. Суть перетворення на лідера не в тому, щоб «вивчити всі секрети», а в тому, щоб стати самим собою і повністю використовувати ті унікальні властивості, які вам дані, всі ваші навички, дарування, енергію. Інакше всі ваші зусилля будуть лише порожньою імітацією, «надуванням щік» і спробою здаватися тим, ким ви не є.

За матеріалами: Новини сьогодні
28-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11460

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]