Головна » 2014 » Січень » 13 » Оригінальні кліпи за мотивами українського "Щедрика"

Оригінальні кліпи за мотивами українського "Щедрика"

Одна з найвідоміших новорічних пісень у світі "Щедрик" звучить англійською у фільмах "Гаррі Поттер", "Сам удома" та мультсеріалі "Південний парк". Багато людей у світі не знають, що "Щедрик" у обробці Миколи Леонтовича - це українська пісня.

П'ятірка нових новорічно-святкових кліпів в оригінальній авторській обробці.

"Щедрик" ВВ

До зйомок кліпу гурт ВВ готувався рік. Працював над ним кліпмейкер Володимир Якименко. Зняли за 27 годин.

Музиканти гурту "ВВ" виступили у ролі волхвів з різдвяного вертепу. Сини Скрипки 7-річний Роман і Тарас, 4 роки, знялися в образі пастушків. Козу, Ірода, Янгола та Маланку зіграли артисти цирку й танцівники.

Відео "Щедрик" йде уповільнено. "Працювали з камерами, які роблять понад тисячу кадрів на секунду. Кліп нагадує калейдоскоп, де всередині змінюється кольоровий візерунок" - каже Олег Скрипка.

"Це Різдво!" OT VINTA

Кліп зняли та змонтували за 2,5 дні. Працював над ним київський режисер Андрій Приймаченко.

"У нас є гірка біля нашого Рівненського Палацу дітей та молоді, - каже Юрко Журавель, лідер гурту От Vinta. - Там і знімали. Чисто спонтанно вийшли на гірку і відразу зібралася купа дітей кататися. Вона десь метрів 150. З'їжджали кілька разів. Багато чого довелося вирізати, бо навіть без звуку було видно, що ми їдемо і матюкаємося. І весело, і страшно, і боляче було".

На початку відео гурт обіграв "епопею кінця світу". Герой вилазить з бункера і йде кататися на гірку. Також у кліпі знявся і етно-гурт "Веснянка" та "Срібна роса" з Рівненського Палацу дітей та молоді. Текст пісні написав Юрко Журавель, а мелодію переробили з пісні "Let it Snow".

"Щедрик" ROCK-H

Знімали святковий ролик у ляльковому театрі "Бавка" за участю симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії. Режисер - Олександр Кулик. Кліп зняли спонтанно - за дві години.

Rock-H поєднав рокові ноти з академічною музикою і закарпатським фольклором. До речі більшість пісень гурту - закарпатською говіркою - "русинською бесідою", як називають її самі музиканти.

У додаток до українських імпровізацій на тему щедрівок та новорічних пісень, зарубіжні виконавці також експериментують з популярними святковими мелодіями.

"Carol of the Bells" PENTATONIX

Це доволі футуристична капела гурту Pentatonix на популярну композицію "Carol of the Bells'". Ця пісня гурту увійшла в їхню спеціальну різдвяну збірку "PTXmas".

"Carol of the Bells" THE PIANO GUYS

Гурт заснували практично в музичному магазині невеличкого міста Юта штату Джорджіа. Пауль продавав піаніно і Джон Шмідт зайшов туди аби потренуватися для концерту. Разом вони писали музику і знімали відео. Потім до них долучився віолончеліст Стівен Шарп Нельсон.

Цього року вони відзняли посеред Нью-Йорку чергове святкове відео "We Three Kings". На каток вони витягли піаніно та віолончель, а сотні людей каталися навколо них на ковзанах. Минулого року гурт також створив власну імпровізацію на тему "Carol of the Bells".

І вітаємо сьогодні з Маланкою! Щедрих Свят!


За матеріалами: Новини сьогодні
13-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11387

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]