Головна » 2015 » Вересень » 2 » Особливості роботи Автослюсаря

Особливості роботи Автослюсаря

Затребуваність професії автослюсаря не викликає жодних сумнівів. Адже кількість автомобілів постійно зростає, а значить, постійно потрібні фахівці, які займаються їх технічним обслуговуванням і поточним ремонтом.

Робота на даній позиції вимагає від фахівця бути свого роду «майстром на всі руки», який вміє продіагностувати поломку автомобіля і провести нескладний ремонт. Особливістю даної роботи є те, що це чоловіча робота. Лише 1% резюме від претендентів, які шукають роботу на дану позицію, написані жінками. Дана тенденція обумовлена ​​тим, що робітник-автослюсар повинен володіти фізичною силою і витривалістю. Тому роботодавці однозначно бажають бачити на даній посаді чоловіків.

Роботодавці України пропонують роботу для таких фахівців як у столиці (Київ - 57% вакансій), так і в обласних центрах. Наприклад, у серпні 2015 року були актуальними вакансії для автослюсаря в Дніпропетровську, Запоріжжі, Черкасах та Миколаєві. Вакансії відкриті в проф. областях «Автомобільний бізнес» і «Робочий персонал». Зарплата в цілому по Україні вказана в 43% вакансій, що є на ринку праці досить високим показником. При цьому київські роботодавці значно частіше вказують оплату праці для автослюсарів, ніж їхні колеги в регіонах (Київ - 61% вакансій). Мінімальна зарплата може скласти 3-5 тис. грн. Але здобувачам важливо враховувати, що фактична зарплата спеціаліста прямо залежить як від якості роботи і кількості виконаних замовлень, так і від обумовленого відсотка від виручки. Наприклад, у вакансії для автослюсаря (ТорАвто, Київ), який повинен вміти працювати з напівавтоматом і здійснювати капітальний ремонт двигунів, зарплата складе 45% від вартості виконаної роботи.

Важливим фактором для успішного працевлаштування на посаду автослюсаря є освіта. Професійно-технічні училища дають можливість претендентам навчатися за спеціальностями «Слюсар з ремонту автомобілів» і «Технічне обслуговування та ремонт автомобільного транспорту». У той же час вимога про наявність спеціальної технічної освіти у даних вакансіях зустрічається дуже рідко. Роботодавці роблять основний акцент на досвіді роботи здобувача і його навичках. Характерно, що і київські, і регіональні роботодавці шукають претендентів, які пропрацювали на цій посаді як мінімум 1 рік. Близько 60% робочих місць пропонується працівникам, які мають досвід роботи від 1 до 3 років. Для робітників, які тільки починають свою трудову кар'єру в сфері ремонту автомобілів, вакансії в Серпень 2015 роки не відкривалися.

У таких вакансіях можуть обумовлюватися певні вимоги, пов'язані зі специфікою роботи. Наприклад, знання вантажного автомобільного транспорту, тягачів та напівпричепів; знання переваг і недоліків запчастин різних виробників. Також автослюсар повинен бути тактовним у спілкуванні з клієнтами і вміти технічно грамотно пояснювати суть несправності автомобіля.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-09-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11051

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]