Головна » 2015 » Грудень » 29 » Отримали статус учасника АТО понад 100 тисяч військових і співробітників ВСУ

Отримали статус учасника АТО понад 100 тисяч військових і співробітників ВСУ

Статус учасника бойових дій станом на вівторок, 29 грудня, вже отримали 101 тисяча 580 військовослужбовців та працівників Збройних сил України, повідомила начальник управління преси та комунікації Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

На брифінгу у вівторок у Києві вона поінформувала, що відповідно до державного оборонного замовлення на 2015 рік, в цьому році Міноборони уклало понад ста контрактів та додаткових угод із державними підприємствами на загальну суму понад 5 млрд грн.

"Це надало можливість закупити для Збройних сил України 3 тис. 756 одиниць озброєння і військової техніки та майже 402,5 тис. ракет і боєприпасів", - додала Гаврилюк.

Нагадаємо, у вересні Кабмін поширив дію статусу на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули в ході АТО.

Раніше повідомлялося, що Генеральний штаб ЗСУ ініціює законодавче врегулювання позбавлення статусу учасника бойових дій.

"Воїн може втратити нагороди тільки за рішенням суду, а от позбавити його статусу учасника бойових дій можна. Процес ініціювали... Тих людей, які не виконують або відмовляються виконувати завдання, але потім чомусь отримують ці документи про статус учасників бойових дій", - зазначив начальник Генштабу Віктор Муженко.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11005

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]