Головна » 2021 » Червень » 29 » Ознака деменції: відсутність сарказму

Ознака деменції: відсутність сарказму

сарказм

Відсутність сміху в потрібний момент може бути ознакою серйозної проблеми зі здоров’ям. До такого висновку прийшли вчені, які представили своє дослідження в BMJ Journals.

Вчені обстежили 105 пацієнтів, у яких була діагностована деменція, а також 156 здорових членів їх сімей. Потім учасники протягом 10-15 хвилин спілкувалися на заздалегідь обумовлену тему, а фахівці оцінювали їх розмови і підраховували кількість сміху в учасників.

Вчені звернули увагу, що учасники з деменцією рідше сміялися над собою під час розмови. На думку дослідників, це може бути результатом зниження самосвідомості, характерного для деменції.

Інше дослідження показало, що відсутність у людини сарказму може бути ознакою зниження когнітивних функцій. У дослідженні Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, проведеному в 2009 році, взяли участь 175 осіб, більше половини з яких страждали деменцією або іншим нейродегенеративним розладом. Потім їм були показані короткі відеокліпи, в яких люди використовували сарказм. Пацієнти з деменцією набагато рідше вловлювали його, в порівнянні зі здоровими учасниками.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-06-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1480

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]