Головна » 2012 » Вересень » 24 » Палиш опале листя у лісах Закарпаття — плати 340 гривень штрафу!

Палиш опале листя у лісах Закарпаття — плати 340 гривень штрафу!

Державна екологічна інспекція розпочала проведення рейдових перевірок, спрямованих на недопущення та припинення випадків випалювання стерні, опалого листя та залишків сухої рослинності.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.
Інспекція попереджає громадян, що чинним природоохоронним законодавством заборонено спалювання стерні, сухої трави та залишків рослинності. Відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення "випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн)".
Нагадаємо, що вдихання диму від спалювання опалого листя та залишків рослинності може завдати негативних наслідків здоров’ю людей. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищують повітря та збагачують його киснем, а й накопичують пил та шкідливі речовини, які викидаються автотранспортом і підприємствами. У разі спалювання листя, забруднюючі речовини потрапляють у атмосферу в вигляді продуктів згорання. Особливо небезпечним є спалювання на присадибних ділянках рослин, які були оброблені хімічними речовинами.
Спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю і здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольовані пожежі.

За матеріалами: Новини сьогодні
24-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11581

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]