Головна » 2023 » Лютий » 21 » Папуаси, озброєні луками та стрілами, взяли в заручники пілота з Нової Зеландії. ВІДЕО

Папуаси, озброєні луками та стрілами, взяли в заручники пілота з Нової Зеландії. ВІДЕО

Сепаратисти підпалили літак і відпустили п'ятьох місцевих пасажирів. 37-річного пілота з Нової Зеландії затримали, але пообіцяли відпустити, якщо Папуа здобуде незалежність від Індонезії.

Повстанці в Індонезії штурмували одномоторний літак новозеландського пілота Філіпа Мертенса після посадки в індонезійській провінції Високогір'я Папуа. Про це повідомляє The Mirror.

Тиждень тому сепаратисти з Національної визвольної армії Західного Папуа, воєнізованого крила Організації визволення Папуа (OPM), яка виступає за відокремлення від Індонезії, опублікували лякаюче відео із заручником.

Вони підпалили літак і відпустили п'ятьох місцевих пасажирів, проте затримали 37-річного пілота, хоч й обіцяли ставитись до нього гуманно.

Повстанці змусили пілота викласти їхні вимоги, які стосуються давньої територіальної суперечки за контроль над регіоном, захопленим Індонезією у 60-х роках.

Повстанці пообіцяли звільнити новозеландця, якщо Папуа стане незалежною.

На ще одному відео пілот робить заяву вже індонезійською мовою: "Армія Папуа захопила мене у спробі здобути незалежність".

Представник сепаратистів повідомив, що заручник із Нової Зеландії утримується на території опорного пункту групи у віддаленому районі, і що його будуть використовувати як "важіль" на переговорах.

Через день повстанці взяли в заручники 15 будівельників, але силам безпеки Індонезії вдалося їх звільнити.

Папуа, колишня нідерландська колонія, яка проголосила незалежність у 1961 році, проте через два роки Індонезія захопила цю територію.

З 2018 року зіткнення між корінними папуасами й індонезійською владою почастішали.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1258

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]