Головна » 2012 » Липень » 29 » Жінкам особливо корисні яблука

Жінкам особливо корисні яблука

Співробітники медичного центру при Джорджтаунському університеті у Вашингтоні в ході дослідження з'ясували, що антиоксидант ресвератрол, який міститься в червоному вині, допомагає в лікуванні хвороби Альцгеймера, а також може лікувати інші серйозні недуги.

Учені поки намагаються розібратися, як саме працює цей механізм. Вони припускають, що ресвератрол впливає на гени, що відповідають за старіння організму, і зокрема, мозку.

"Звичайно, старіння - головний фактор ризику при розвитку хвороби Альцгеймера, так само як і діабету, раку, хвороб серця і т. д., але ми припускаємо, що якщо ресвератрол дійсно впливає на гени, що відповідають за процес старіння, тоді він може допомогти і в лікуванні інших хвороб, наприклад, того ж діабету", - говорить невролог Реймонд Тернер.

Учасники дослідження, яке проводять у Джорджтаунському університеті, не п'ють червоне вино - їм дають пігулки з ресвератролом. Доза буде збільшуватися кожні три місяці і до кінця експерименту, який триватиме рік, вони візьмуть кількість антиоксиданту, еквівалентну тисячi пляшок червоного вина.

Рівень холестерину в крові жінок ефективно знижують яблука

З'їдаючи всього по два яблука в день, жінка може тим самим, знизити показники холестерину і вірогідність розвитку хвороб серця. Учені з Державного Університету Флориди з'ясували, що яблука знижують вміст жирів в крові жінок, що пережили менопаузу, повідомляє УНН з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Так, споживаючи яблука кожен день протягом півроку, жінки змогли знизити рівень холестерину майже на чверть, говорить статистика експерименту. Особливо сильно падав рівень ліпопротеїнів низької щільності, які закупорюють артерії і підвищують ризик утворення тромбів.

До настання менопаузи жінки можуть особливо не турбуватися про здоров'я серця. Від природи їм даний захист. Але все міняється після 50 років. 160 жінок з цієї вікової групи були залучені в дослідження. Їм запропонували з'їдати в день по 75 грамів сушених яблук (приблизно два звичайних яблука середнього розміру).

Кожен доброволець здавав кров на аналіз кожні 3 місяці протягом року. У підсумку через три місяці в основній групі загальний рівень холестерину впав на 9%, а показники ліпопротеїнів низької щільності (ЛНЩ) - на 16%. Через шість місяців показники були ще більш вражаючими (загальний холестерин знизився на 13%, а ЛНЩ - на 24%).

Як з'ясували вчені з Університетського госпіталю Женеви, 15 хвилин сміху щодня продовжують життя на 8 років.

Крім сміху, учені пропонують ще кілька універсальних порад про те, як залишатися здоровим і жити довго. Необхідно полишити телевізор і побільше дозволяти собі обіймів.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-07-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12141

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]