Головна » 2015 » Вересень » 26 » Парламентарії України та Угорщини зустрілися в Ужгороді

Парламентарії України та Угорщини зустрілися в Ужгороді

Члени депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною та Угорсько-української групи дружби зустрілися в обласному центрі Закарпаття, аби обговорити подальшу співпрацю між двома країнами.

У зустрічі взяли участь місцева влада Закарпатської області, Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, Генеральний консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бачкаі, Генеральний консул Угорщини в м. Берегово Ендре Саліпскі.

Учасники зустрічі виокремили декілька пріоритетних питань, які необхідно і можливо втілити найближчим часом, одним з яких є призначення Надзвичайного та Повноважного Посла України в Угорщині, так як декілька років ця посада є вільною. Також обговорювались питання розбудови інфраструктури, підвищення економічної та інвестиційної привабливості, питання культури та нацменшин.

Співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною Валерій Лунченко від імені української сторони привітав гостей та подякував за постійну та безперебійну співпрацю між країнами, за позицію та підтримку України у скрутний для країни час, надання гуманітарної допомоги, лікування поранених бійців, організацію дитячого відпочинку. Він висловив сподівання на нашу подальшу співпрацю та пообіцяв зі свого боку та з боку народних депутатів України докладати усіх зусиль для того, щоб взаємини давали конкретні результати у найкоротші терміни. У першу чергу, це стосується питань реконструкції прикордонного переходу Чоп – Загонь, будівництва об’їзної дороги навколо м. Берегова з метою розвантаження переходу Лужанка-Берегшугань та відкриття переходу Велика Паладь – Нодьгодош.

Голова Угорсько-української групи дружби Віннаі Дьозо відзначив порозуміння, яке виникло між членами міжпарламентських груп та запевнив, що Угорщина і надалі підтримуватиме Україну як в економічних, так і в політичних питаннях.

Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ, Ужгород


За матеріалами: Новини сьогодні
26-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1963

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]