Головна » 2022 » Листопад » 26 » Китаю кажуть: росія вчиняє геноцид українців, де ваша реакція

Китаю кажуть: росія вчиняє геноцид українців, де ваша реакція

Коли спікерку Міністерства закордонних справ КНР запитали на брифінгу, чи надасть Китай допомогу Україні у відновленні після руйнувань, чи закличе російського диктатора володимира путіна перестати знищувати цивільну інфраструктуру, дипломатка Мао Нін заявила, що "принциповий вихід" для "українського питання" – переговори з росією.

Журналіст Reuters нагадав їй, що у всій Україні десятки мільйонів людей у зимових умовах живуть без електрики та опалення через воєнні злочини країни-терориста рф – ракетні удари по енергосистемі, і запитав – а що Китай, де його реакція?

Представниця МЗС КНР відповіла традиційно: "Позиція Китаю щодо українського питання послідовна і зрозуміла".

"Ми завжди серйозно ставимося до гуманітарної ситуації в Україні та вважаємо, що невідкладним пріоритетом є якнайшвидша деескалація напруженості шляхом діалогу та переговорів. Це принциповий вихід для українського питання", – заявила вона.

Спікерка китайського відомства додала – "сподіваємося, що міжнародна спільнота відіграє конструктивну роль у послабленні напруженості та пошуку політичного вирішення кризи, що й робить Китай".

Китай принципово не називає найбільшу війну в Європі за багато десятиліть війною, а використовує термін "українська криза", співзвучний з пропагандою росії. Офіційний Пекін не засудив ані агресії рф, ані жодного з численних воєнних злочинів її армії: все це в позиції держави та інформаційному просторі КНР просто ігнорують. Іноді спікери КНР звинувачують у початку російської війни на знищення України та її народу США та НАТО – тобто роблять те, що і москва. Тим часом, за відомою інформацією, Китай не надає рф військову допомогу у цій війні.

22 листопада 2022 року Китай призупинив закупівлю частини російської нафти напередодні санкцій.

У той самий день глава Пентагону Остін вперше зустрівся з главою Міноборони Китаю, закликав дати спокій Тайваню.

У ЄС наприкінці листопада заявили – "те, якими будуть стосунки з Китаєм, ознаменує історію цього століття".


За матеріалами: Новини сьогодні
26-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1388

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]