Головна » 2017 » Липень » 2 » Перші іграшки. Як ігри впливають на розвиток дитини

Перші іграшки. Як ігри впливають на розвиток дитини

На розвиток свого малюка батьки впливають, купуючи йому перші м'які іграшки і вибираючи ігри. Купівля іграшок повинна відбуватися уважно. Іграшки повинні розвивати навички вашої дитини. Але це зовсім не означає, що вони повинні бути дорогими і елегантними, адже в іграшку так само можуть перетворитися і повсякденні речі. Головне, щоб ви проводили якомога більше часу з дітьми, спілкувалися, граючи, щоб вони відчували вашу любов і турботу.

Намагайтеся якомога частіше брати участь в іграх, тому що тільки завдяки вам дитина легше дізнається про навколишнє середовище, близьких і себе. За допомогою звичайних, повсякденних ігор стимулюється мозок дитини. Перевагою розвитку дитини в процесі гри є те, що все це відбувається в атмосфері сміху, ніжності і безпеки. Також популярними є ігри онлайн в Інтернеті. Зокрема, цікаві ігри одягалки можна знайти за посиланням http://krainau.com/odiahalky.html.

Ігри для розвитку органів почуттів

Ігри та розваги стимулюють розвиток почуттів слуху, зору і дотику. Погладжування, обійми, різні текстури або масаж впливають на розвиток відчуття дотику. Брязкальця, або інші предмети, які видають звуки, розвивають почуття слуху. Карусель над ліжечком, за якою малюк стежить очима, впливає на почуття зору. Завдяки почуттям, немовля пізнає навколишній світ. Заняття з дітьми є потужним поштовхом для їхнього розвитку. Все, що є новим для малюка, він спочатку вивчає. За допомогою таких досліджень дитина дізнається про світ.

Заняття для новонароджених

За допомогою ігор діти розвиваються, пізнають світ і, що особливо важливо - себе. Фізичні вправи допомагають при формуванні схеми тіла і просторових уявлень. Фізичний розвиток дитини є дуже важливим, тому замініть виснажливі вправи грою і розвагою. Рекомендується тренування як дрібної, так і великої моторики. Спритність можна розвивати граючи, наприклад, в смугу перешкод або гонки на четвереньках.

Для розвитку дрібної моторики малюк може рвати папір або намагатися пересипати що-небудь з однієї ємкості в іншу. Пам'ятайте, що навіть дрібні дії можуть справити позитивний вплив на розвиток рухових навичок дитину.

Розвиток зорово-моторної координації

Ігри також вдосконалюють зорово-моторну координацію. У що пограти? Будь-яка гра з м'ячем, в залежності від віку вашої дитини, сприяє розвитку зорово-моторної координації. Маленькі діти, під час прийняття ванни, можуть спробувати захопити різнокольорові м'ячики і кидати їх у відро. Старші діти можуть кидати, ловити і бити по м'ячу. Постійно придумуйте нові і привабливі версії ігор. Те, що спочатку для вашої дитини було складним, швидко здасться простим.

Розвагою може бути також читання дитячих віршів або книжечок - це дуже впливає на розвиток активної мови дитини. Як? Звичайно ваш малюк ще не говорить, але читаючи вголос ви показуєте йому правильний зразок. За допомогою читання і показу, наприклад, частини тіла, про які йдеться в книжечці, ваша дитина починає розуміти окремі слова.

Найбільшою перевагою спільної гри є те, що дитина відчуває власну безпеку. Крім того, спільна гра підсилює близькість і сприяє побудові довірчих відносин. Тільки не переживайте, не сидіть і не думайте "у що пограти". Дійте інстинктивно й інтуїтивно.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-07-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1975

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]