Головна » 2021 » Липень » 1 » Піци різних країн: вишукані смаки з усього світу

Піци різних країн: вишукані смаки з усього світу

піца смак світ

Якщо ви захочете замовити піцу Луцьк приємно здивує різноманіттям асортименту та доступними цінами. Відомі піцайоло пропонують як традиційні, так і нові рецепти легендарної випічки. Кожна країна має свої «національні особливості» виготовлення піци, що відкриває вражаючу палітру смакових поєднань.

Для того, щоб насолодитися оригінальними стравами, не обов’язково купувати квитки на гастро-тур до далекого зарубіжжя. Ви завжди можете замовити піцу у місцевих майстрів, скориставшись зручним сервісом доставки. А до кухні саме якої країни вона належить – пропонуємо розібратися самостійно.

  • - Італійська – класична піца готується за досить простим рецептом, але саме вона має статус ідеалу досконалості. На тонкій основі з тіста та томатної пасти мальовничо розкладається нарізаний сир моцарела. Зверху страва прикрашається базиліком, а запікатися повинна у справжній дровяній печі. Дещо пізніше з’явилися варіанти з копченими ковбасками та м’ясом, урізноманітнився перелік сирів.

  • - Швецька – вражає гурманів оригінальною начинкою, де поєднуються зовсім різні (але улюблені всіма) продукти. Для її приготування знадобиться арахіс, ананаси, банани та… м’ясо курки. Також сюди додають значну кількість приправи каррі.

  • - Американська – відрізняється більш товстим і щільним коржем, а томатна пасту тут замінює кетчуп. У класичній американській піці дуже багато калорійної начинки: червоного чи білого м’яса, овочів, сиру. Американські піцайоло додають до тіста не оливкову, а кукурудзяну олію. За смаком найбільш наближена до італійської піца «Нью-Йорк», але вона відрізняється за розміром. Одна з найпопулярніших – «Гавайська», з куркою та ананасом.

  • - Японська – не запікається, а обсмажується на сковороді. Прісне тісто замішують з борошна, яєць та води. Для начинки зазвичай беруть креветки, кальмари, водорості, рибу. Серед більш екзотичних пропозицій – начинка з цибулі або рисової локшини. Цікаво, що в японській піці відсутній один з найпопулярніших інгредієнтів – сир.

  • - Австралійська – подекуди випікається не тільки з шинкою чи копченими ковбасками. Тут готові запропонувати скуштувати начинку з м’яса птаха ему, крокодила чи кенгуру. При бажанні українці теж можуть поласувати більш універсальними варіантами австралійської піци – з лососем чи тунцем: https://lapiec-pizza.lt.ua/ . Вершиною місцевого креативу стала начинка з сарани.

  • - Угорська – місцевий аналог італійської піци називають лангош. Це найпопулярніший угорський стріт-фуд, який виготовляється незвичним способом – обсмажується у фритюрі. Заготовка з тіста на дрожжах опускається на кілька хвилин у киплячу олію, після чого її виймають та змащують сметаною, посипають тертим сиром.

У кожної країни – власні секрети приготування легендарної страви. Разом з цим майстри всього світу нагадують про один спільний та важливий інгредієнт. Для отримання ідеальної піци обов’язково потрібно додати гарного настрою та позитиву!


За матеріалами: Новини сьогодні
01-07-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1585

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]