Головна » 2013 » Квітень » 3 » Підлітки і венеричні захворювання

Підлітки і венеричні захворювання

Підлітки і венеричні захворювання

За статистикою, дівчата віком 14-17 років захворюють хламідіозом, гонореєю або тріхомоніазом в половині випадків протягом двох років після початку статевого життя.

Захворювання, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ), все частіше зустрічаються у дітей і підлітків. І найчастіше проходить чимало часу, перш ніж їх діагностують. Нерідко захворювання потім повторюється. У 25% дівчат хламідіоз повторно діагностують через 3,6 місяця після першого випадку, гонорею - через шість місяців, трихомоніаз - через 4,8 місяця.

Дослідники стверджують, що найчастіше проходить багато часу, перш ніж  дівчина, яка живе статевим життям, вперше перевіриться на ЗПСШ. У середньому це відбувається приблизно в 15 років, хоча у деяких перший сексуальний досвід трапляється набагато раніше, на превеликий жаль.

Подібні інфекції у дітей становлять особливу складність: батькам підлітків і самим дітям не приходить в голову думка про можливість венеричного захворювання і про необхідність пройти тест. Лікарі ж заявляють, що для запобігання ускладнень ЗПСШ необхідно своєчасно діагностувати захворювання. При цьому потрібно враховувати ранній початок статевого життя у міських дівчаток.

Почавши статеве життя, дівчина повинна пам'ятати про те, що вже через рік слід зробити аналіз на ЗПСШ, особливо важливо виключити хламідіоз. А в разі позитивного результату тесту повторний необхідно робити кожні три-чотири місяці.

Невилікувані або недоліковані венеричні хвороби загрожують запаленнями органів тазу, порушенням вагітності або безпліддям.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11455

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]