Головна » 2022 » Вересень » 17 » Пінгвіни повернулися на станцію "Академік Вернадський"

Пінгвіни повернулися на станцію "Академік Вернадський"

пінгвін станція академік вернадський

На українську полярну станцію "Академік Вернадський" повернулися субантарктичні пінгвіни та будують гнізда. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

"Як ми й передбачали, до "Вернадського" почали масово повертатися пінгвіни! Через цьогорічну аномально теплу зиму вже зараз навколо нашого острова Галіндез – відкрита вода, тож з початку вересня ці птахи малими групами припливали до станції "на розвідку", а днями знову вступили у володіння навколишніми територіями", - ідеться в повідомленні.

Біологи 27-ї української антарктичної експедиції нарахували на Галіндезі понад тисячу пінгвінів, а безпосередньо біля станції перебувають близько 100 птахів.

На цей острів пінгвіни прибувають на шлюбний сезон. У Національному антарктичному центрі зауважили, що спершу самці пінгвінів залицяються до самок, смішно киваючи їм, а потім створюють пари ті, хто їх ще не має.

На острові також триває будівництво гнізд: для цього птахи збирають камінчики, а своє житло люблять розміщувати на підвищеннях (це в них вважається "преміум клас"). Пінгвіни у процесі будівництва не нехтують красти одне в одного камінці, через що інколи трапляються сварки та навіть бійки. Інколи птахи використовують у своїх гніздах і рослини. Потім пінгвіни відкладають яйця – здебільшого по два.

Основний вид пінгвінів, які проживають навколо станції "Вернадського", - субантарктичні. Їх легко розрізнити за червоним дзьобом, на зріст вони до 90 см, вага – до 6 кг.

У Національному антарктичному науковому центрі зазначили, що спостереження за циклом життя та динамікою пінгвінів є одним із важливих етапів роботи українських біологів. Отримана інформація дозволяє зрозуміти, як зміна клімату впливає на антарктичних тварин і як вони на це реагують. Зокрема, саме через потепління "теплолюбні" субантарктичні пінгвіни "захоплюють" острів, де перебувають українські полярники, і займають на ньому нові позиції. Наприклад, у сезоні 2021 року вони створили на острові нову - третю субколонію, яка зберігалася й у цьогорічному сезоні.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-09-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1623

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]