Головна » 2016 » Лютий » 21 » Після тривалої перерви - якою буде нова програма "Гудаків"

Після тривалої перерви - якою буде нова програма "Гудаків"

Музиканти розповіли в Ужгороді.
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція одного із засновників, «комунікатора» бенду «Гудаки», українця за покликанням Юргена Крефтнера (відомий під музичним ім’ям Юрій Буковинець).

Після декількох років відсутності на українській сцені та численних концертів по всій Європі гурт «Гудаки» (Hudaki Village Band) нарешті виступить із своєю новою програмою в суботу, 27 лютого, в Ужгороді.

Чого очікувати публіці, яким життям живе група з дев’яти музик? Про це та про багато чого представникам мас-медіа розповів Юрген Крефтнер.

«Колектив «Гудаки» існує з 2001 року, практично у тому ж складі з 9 осіб працює і сьогодні. Це група людей, яка отримує кайф від того, що грає разом, -- каже Юрген. --Гастролювати ми почали без великих амбіцій, а також заради задоволення.

«Гудаки» – не комерційний проект, нам потрібно було 15 років, щоб досягнути такого рівня, який маємо зараз. Наш репертуар – марамороська традиційна і абсолютно актуальна сьогодні музика.

Тому 27 лютого ми без сумніву маємо чим здивувати публіку. Наша музика - потужна, нічим не гірша американського блюзу і американської народної музики. Я знаю, як австріяк, що у багатьох країнах Європи такої потужної народної музики вже не існує. Зникає вона і на Закарпатті, через 50 років її не буде. Це зараз ми знаходимо 80-річних бабусь, які співають 3 години під ряд і не повторюють жодної пісні».

Тому проект «Гудаків» не лише музичний, а й соціальний та антиглобалістичний, кажуть у гурті. «Це протистояння проти комерціалізації культури і проти того, щоб люди втрачали своє коріння та знання про те, хто вони і звідки. Наприклад, весільний бізнес поступово псує всі традиції і музиканти забувають, чому саме вони співають те, що співають. Наша завдання зберегти це розуміння, - додає Юрген Крефтнер.

-- В Україні у нас, на жаль, взагалі досить рідко бувають публічні і масштабні концерти. Це благодійна діяльність скоріше і ми не можемо собі часто це дозволити. В основному виступаємо в Європі, це близько концертів у рік».

Юрген також розповів, що має мрію організовувати зустрічі автентичних колективів Закарпаття та сусідніх країн. «Це може бути дуже хороший проект. Музика «Гудаків» - не зовсім сценічна. Традиційна музика – вона з таких приміщень, як от прес-клуб, чи домашніх приміщень, чи на вулиці, - каже Ю. Крефтнер. – Для нас дуже важливо виступати в Україні, хотілося б поїхати і на Схід».

Концерт відбудеться в рамках циклу концертів лекцій "Benissimo Club" Організатори: "Вільна сцена" та УжНУ.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1879

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]