Головна » 2021 » Квітень » 23 » Планують досягти нульового рівня викидів CO2 США, ЄС і Китай: лідери країн назвали дедлайни

Планують досягти нульового рівня викидів CO2 США, ЄС і Китай: лідери країн назвали дедлайни

В четвер у Вашингтоні розпочався перший день роботи Саміту лідерів з питань клімату. Він проводиться за ініціативи Джо Байдена та його адміністрації у віртуальному форматі. Для участі в ньому запрошені лідери понад 40 країн та міжнародних організацій.

США

Глава Білого дому Джо Байден заявив, що головна мета США в боротьбі з кліматичними змінами – добитися зменшення викидів вуглецю принаймні на 52% до 2030 року та закликав інші країни наслідувати приклад Сполучених Штатів.

Про це він сказав у четвер, відкриваючи Саміт лідерів з питань клімату, організований адміністрацію США.

«Сполучені Штати можуть удвічі скоротити викиди газів до кінця нинішнього десятиліття – саме це є нашою метою як нації. Це те, що ми здатні здійснити, якщо побудуємо економіку не тільки процвітаючу, а й більш здорову, справедливу, чисту для всіх нас», - наголосив він.

У перспективі до 2050 року Сполучені Штати можуть досягти «нульового» рівня викидів. За словами Байдена, це створить мільйони нових робочих місць та зробить економіку більш стійкою. «Але правда в тому, що на долю Америки припадає менш як 15% світових викидів. Жодна нація не здатна розв’язати таку кризу поодинці», - підкреслив Байден.

У цьому зв’язку він закликав усі країни світу, «особливо ті, що представляють найбільші економіки», діяти більш активно для отримання чистої енергії та збереження збалансованого клімату.

«Давайте просуватися вперед, рухатися негайно до більш стійкого майбутнього», - закликав Байден світових лідерів.

Китай

Китай підтримує заклик американської адміністрації кардинально знизити рівень забруднення атмосфери та бере на себе зобов’язання до 2060 року досягти «нульових викидів» на своїх виробництвах.

Про це заявив глава КНР Сі Цзіньпін.

У цьому зв’язку він підкреслив, що КНР, як і США, зменшуватиме викиди CO2 до 2030 року, а також прагне досягнути «нульових викидів» до 2060 року.

«Китаю це буде складно виконати, але ми підтримуємо наших новаторів, які займаються цим», - зазначив Сі Цзіньпін.

Він підтримав необхідність розвитку зелених технологій, які, з одного боку, зберігатимуть у безпеці навколишнє середовище, а з іншого, допомагатимуть стійкому зростанню продуктивності економіки.

Крім того, Сі Цзіньпін підкреслив важливість виконувати міжнародні домовленості. «Ми повинні виконувати Конвенцію ООН щодо змін клімату, а також Паризьку угоду,» - уточнив глава КНР.

Водночас він закликав дотримуватися «принципу спільної, але різної відповідальності» для виконання програми щодо збереження клімату.

«Розвинуті країни повинні мати більш амбіційний підхід щодо своїх планів та зусиль у цій сфері, але водночас допомогти країнам, що розвиваються, досягнути кращих результатів», - наголосив Сі Цзіньпін.

У цьому контексті він пообіцяв, що Китай підтримуватиме цивілізацію у зусиллях зі збереження клімату та спільного розвитку. «Якщо ми працюватимемо разом та об’єднаємо наші зусилля, ми матимемо успіх у розв’язанні проблем щодо зміни клімату та залишимо прекрасний світ для наших майбутніх поколінь», - підкреслив глава КНР.

За 2020 у світі ввели в дію понад 260 ГВт потужностей "зеленої" електроенергетики – звіт

 Країни ЄС

Країни ЄС та Європарламент прийняли новий кліматичний закон, відповідно до якого в Євросоюзі до 2030 року планують скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу щонайменше на 55%, у порівнянні з рівнем кінця ХХ століття.

Зазначається, що члени Європейського парламенту спочатку наполягали поставити за мету - скорочення викидів на 60%.

Ухвалення закону відбулося напередодні віртуального саміту з питань клімату, до якого приєднаються близько 40 світових лідерів, включно з президентом США Джо Байденом. Подія проходитиме 22-23 квітня.

Досягнення країнами ЄС таких домовленостей привітала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Наша політична прихильність тому, аби стати першим кліматично нейтральним континентом до 2050 року, отримала легальну форму. Закон про клімат ставить ЄС на "зелений" шлях заради цілого покоління», - заявила посадовиця.

Повідомляється, що вже у червні Єврокомісія представить пакет законодавчих актів щодо клімату, щоб забезпечити досягнення записаних у законі цілей.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-04-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1504

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]