Головна » 2014 » Грудень » 2 » По всій країні почалися відключення світла - не вистачає електроенергії

По всій країні почалися відключення світла - не вистачає електроенергії

  В Україні з 2 грудня почались відключення електроененергії.

Про це на брифінгу у вівторок, 2 грудня, повідомив в. о. міністра енергетики Юрій Продан, передає "Українська правда".

Як уточнили в прес-службі міністерства, відключення викликані нестачею електроенергії.

"Відключення відбуваються згідно із затвердженими графіками "Укренерго". 2 грудня ці графіки були застосовані в обсязі 2800 МВт/год", - роз'яснили в Міненерго.

Нестача електрики викликана тим, що на ремонті знаходиться третій блок Запорізької АЕС та нестачею вугілля на складах ТЕС.

"Крім того, "Укренерго" повідомило, що зараз ще 19 блоків на ТЕС по Україні у ремонті. Тим паче температура знизилась. І мусили запровадити графіки відключення", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, Міністерство енергетики і вугільної промисловості ще у серпні направило обласним енергозабезпечуючим компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

23 вересня "Київобленерго" заявив, що у зв'язку з порушенням балансу між виробництвом і споживанням електроенергії та її дефіцитом в об'єднаній енергетичній системі України запроваджує графіки аварійних відключень.

Того ж дня відключення електрики почалися в Черкасах, Сумах, Житомирі, Львові та інших містах.

Україна вперше за тривалий період почне імпортувати енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій.

Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку сьогодні практично неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована велика частина діючих шахт.

50% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля. Нестача газу і зупинка 80% шахт викликали дефіцит енергоносіїв і, як результат, електроенергії.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-12-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11010

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]