Головна » 2018 » Лютий » 2 » Почали продавати перші підсніжники в Ужгороді

Почали продавати перші підсніжники в Ужгороді

  Тендітні, крихітні, білі, із великою жагою до життя… В Ужгороді почали продавати підсніжники.

31 січня, незважаючи на те, що на календарі ще зима, біля пішохідного мосту можна було купити  перші провісники весни. Де о цій порі вони вже почали цвісти, продавчиня не сказала, повідомила тільки, що назбирали їх діти далеко у лісі.

Коштував такий букетик 20 гривень. Купували їх ужгородці охоче, адже як-не-як приємно порадувати рідних такою красою.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» також вирішив придбати підсніжники. Чого ж не зробиш тільки заради читачів!

Оскільки квіти були дуже маленькими (всього 8-10 сантиметрів у довжину), захотілося перевірити, чи це справді підсніжники. Розмотати букетик виявилося справою непростою. Спочатку квіти було обв’язано ниткою, далі – до них прив’язано самшит, потім знову обкручено ниткою, а відтак – прикрашено хвойними гілочками, знову перев’язано, після чого довелося ще раз наштовхнутися на шар ялинкових віток і ще на шар ниток. Загалом процедура зайняла  хвилин 20.

Так, 20 маленьких квіточок дійсно – підсніжники, але, очевидно, їм зараз іще дуже не вистачає тепла та сонця. Вони  лише почали вилізати з-під землі, щоб показати нам  приклад витривалості та порадувати красою.

У  той же час хочеться нагадати, що підсніжники є червонокнижними рослинами і зривати їх заборонено. Але на Закарпатті квіти ростуть прямо на городах людей. Тому продавці кажуть, що нічого не порушують, торгують лише тим, що їм подарувала сама  природа.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1717

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]