Головна » 2023 » Квітень » 14 » Почали розслідування після перетину білоруським прикордонником кордону у Литві

Почали розслідування після перетину білоруським прикордонником кордону у Литві

Прикордонники Швянченіського району Литви в четвер повідомили про виявлення випадку перетину державного кордону офіцером із білорусі. Про це йдеться в повідомленні Служби охорони державного кордону Литви (СОДК).

У середу вдень співробітники прикордонної застави Швянченіс Вільнюського прикордонного округу СОДК за допомогою систем відеоспостереження стежили за п'ятьма білоруськими прикордонниками, які йшли вздовж кордону на території своєї країни.

"Один із цих офіцерів ненадовго зайшов на литовську сторону на відстань близько одного метра і без зупинки повернувся на свою територію. П'ятеро прикордонників продовжили патрулювання на своїй стороні", – йдеться в повідомленні СОДК.

За фактом незаконного перетину державного кордону у Вільнюському прикордонному загоні литовські прикордонники почали досудове розслідування.

У прикордонні райони рб з Литвою перекинуто щонайменше 10 танків 120-ї бригади ЗС білорусі.

Зараз на території білорусі знаходиться всього близько 4 тисяч російських військових, головним чином це новобранці, які проходять вишкіл. Ударне угруповання там відсутнє.

Також республіка білорусь з 5 по 7 квітня провела тактичні навчання на полігоні «Брестський», що розташований біля кордону з Польською Республікою.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1307

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]