Головна » 2023 » Лютий » 10 » Подвоїлася активність авіації рф біля повітряного простору НАТО - ЗМІ

Подвоїлася активність авіації рф біля повітряного простору НАТО - ЗМІ

НАТО нарахувала у 2022 році більше провокацій з боку російських військових літаків, ніж будь-коли раніше. Більшість із них - над Балтійським морем. Минулого року літаки Альянсу здійснили 570 вильотів у Європі для перехоплення російських військових літаків, що наближалися до повітряного простору НАТО. Це вдвічі більше, ніж у 2021 році: 290 таких випадків. Про це повідомила редакційна мережа Німеччина (RND) з посиланням на представника НАТО.

Він також розповів, що російську авіацію, як правило, вдавалося відштовхнути та уникнути ескалації. У ряді випадків російські військові літаки виконували "ризиковані маневри поблизу неозброєних літаків-розвідників союзників".

У листопаді російські військові літаки "небезпечно пролетіли над" кораблями НАТО під час звичайного патрулювання у Балтійському морі. Союзники висловили своє занепокоєння цими інцидентами російській владі через дипломатичні канали.

На початку лютого 2023 року було вісім тривог за один тиждень в Естонії, Латвії та Литві. До повітряного простору трьох малих країн НАТО наближалися бойові літаки СУ-27 або СУ-30 та важкі військові транспортники типу Іл-76.

У цих випадках західні винищувачі злітають, а патрулі, що перебувають у повітрі, змінюють курс, починається злагоджена робота. Екіпажі НАТО, що підійшли, уточнюють ідентичність і національність машин і передають дані до своїх оперативних центрів. Потім вони вказують російським літакам зворотний шлях до міжнародного повітряного простору і за необхідності деякий час їх супроводжують.

Демонстрація сили може включати задіяння реактивних літаків, що показують своє озброєння шляхом короткочасного обертання навколо власної осі. За словами представника Альянсу, російські екіпажі і так знають, що тільки-но їх машини ідентифіковані, вони потрапляють на радари сучасних зенітно-ракетних комплексів, які є частиною багаторівневої системи протиповітряної оборони НАТО.

Як відомо, посол рф у Боснії та Герцоговині Ігор Калабухов заявив, що росія залишає за собою право на пропорційну відповідь, якщо країна приєднається до НАТО чи будь-якої організації, ворожої москві.

Нагадаємо, що у березні минулого року посол рф пригрозив Боснії та Герцеговині "українським сценарієм".


За матеріалами: Новини сьогодні
10-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1252

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]